USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

У Раді досі перебувають нардепи, які можуть працювати в інтересах Москви, й це велика проблема, – Дунда

Нардеп вважає, що проросійські політики досі можуть передавати державні таємниці Кремлю
Олег Дунда
Народний депутат від "Слуги народу" Олег Дунда
Джерело: відкриті джерела

У Верховній Раді досі перебувають народні депутати, які можуть працювати в інтересах країни-агресора. Як заявив в ефірі UWN народний депутат від "Слуги народу" Олег Дунда, цю проблему треба терміново вирішувати. 

Він підрахував, що наразі народних депутатів, які перебувають за межами країни та досяжністю слідчих органів, як, наприклад, екснардеп Олег Волошин, налічується приблизно п'ять осіб. 

"Їх (нардепів від "ОПЗЖ", – ред.) було в сесійній залі десь 43 чи 44 депутати. На сьогодні входить, за попередніми підрахунками, десь близько 25–28, десь так. Тобто рахуйте: десь 15 – їх в Україні немає або тимчасово відсутні. Позбавлені мандатів, здається, 8 чи 10 депутатів, тобто ще таких тимчасових у нас 5 депутатів точно є", – сказав Дунда. 

Водночас парламентарій зазначив, що ті депутати, які виїхали з країни, вже не можуть завдати державі вагомою шкоди, на відміну від тих, хто лишається у сесійній залі. 

"Мене більше турбують ті люди, які входять у сесійну залу і в будь-який момент можуть переформатуватися і прийняти ті рішення, які потрібні Москві. Вони долучені і до державної таємниці, до системи прийняття рішень, розуміють, що відбувається. Я так розумію, що часткову інформацію вони передають до Москви і в якийсь момент, коли це буде вигідно Москві, можуть буксувати або виступати на чолі політичної сили, яка буде намагатися перехопити владу в Україні", – підсумував Олег Дунда. 

Раніше

РНБО після початку повномасштабної агресії Росії призупинила роботу партій, які мають зв’язки з Росією, а вже 14 травня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо заборони діяльності проросійських партій в Україні.

З березня 2022 року в Україні діє законодавство про кримінальну відповідальність колаборантів.

Нещодавно в Україні заборонили діяльність "Партії регіонів". Відповідне рішення ухвалив Восьмий апеляційний адміністративний суд. Також були націоналізовані всі активи політсили.

Читайте також:
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака
Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки
12 нардепів IX скликання мають підозри у злочинах проти нацбезпеки 12 нардепів IX скликання мають підозри у злочинах проти нацбезпеки
Нардепи ініціюють законопроєкт про регулювання Telegram: Що пропонують Нардепи ініціюють законопроєкт про регулювання Telegram: Що пропонують