USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Дев'ятьом посадовцям, які працюють в т.о. Маріупольському СІЗО, оголосили підозри в держзраді

Деякі з них переходили на бік ворога цілими сімʼями
зрадники
Зрадники
Джерело: Нацполіція

Дев'ятьом посадовцям, які працюють в окупованому Маріупольському СІЗО, оголосили підозри в держзраді. Про це зазначили в пресслужбі Національної поліції України.

За даними слідства, співробітники слідчого ізолятору зрадили присягу і добровільно погодилися співпрацювати з окупаційною владою РФ.

"Усі вони – громадяни України. Деякі з них переходили на бік ворога цілими сімʼями. Так, серед підозрюваних – чоловік, дружина та її брат, а також мама й донька", – йдеться у повідомленні.

У березні 2022 року 74 чинних працівники впустили на територію ізолятора бойовиків батальйону "Сомалі" – незаконного збройного угруповання, які заволоділи зброєю, що там зберігалася і випустили шістьох затриманих.

На момент захоплення в слідчому ізоляторі утримували 345 осіб. Для придушення їхнього бунту через відсутність харчування, водопостачання та порушення термінів тримання під вартою "сомалійці" за сприяння працівників СІЗО закидали камери найактивніших бунтарів гранатами та показово розстріляли так званого "смотрящого", який керував протестом.

Це лише перша серія підозр, які слідчі Нацполіції оголосили працівникам окупованого Маріупольського СІЗО.

Новини за темою: Для повноцінного відновлення Маріуполя знадобиться 20 років, – Бойченко

Зрадники з Маріуполя

Лікарка з Маріуполя Валентина Чехова під час боїв за місто здала окупантам сімох тяжкопоранених військових ЗСУ. Її викрили українські правоохоронці та заочно засудили до довічного ув'язнення.

Валентина Чехова – лікарка-офтальмолог одного з медзакладів тимчасово окупованого Маріуполя.

За даними СБУ, у березні 2022 року, коли за Маріуполь тривали бої, вона здала російським військам сімох важкопоранених воїнів ЗСУ, яких госпіталізували до Обласної лікарні інтенсивного лікування, де вона працювала.

Новини за темою: Зрадники можуть лишитись без державних нагород: Раді пропонують підкорегувати відповідний закон
Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат