USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Дефлімпійська збірна України вперше перемогла на чемпіонаті світу з футболу

Україна вчетверте брала участь у чемпіонаті
українська збірна
Українська збірна
Джерело: Суспільне

Збірна України стала чемпіоном світу-2023 з футболу серед гравців з порушеннями слуху. Про це повідомляє "Суспільне Спорт".

Так, турнір тривав з 23 вересня до 7 жовтня в малазійському Куала-Лумпурі. Україна вчетверте брала участь у чемпіонаті. На попередніх світових змаганнях 2016 року "синьо-жовті" посіли підсумкове дев'яте місце.

"Всього в турнірі брали участь 19 збірних, а звання чинного чемпіона відстоювала Туреччина. Команди мали провести по три матчі в групі, після чого сильніші збірні продовжували боротьбу в раунді плей-оф. Українці стартували з розгромної перемоги над Таїландом – 6:0", – йдеться у повідомленні.

Тож із сімома очками Україна з першого місця вийшла до плей-оф, де стартувала з перемоги над Нігерією (2:0). Не пропускала команда і у чвертьфінальному матчі з Іраном – 3:0.

У повторенні матчу групового раунду Україна розіграла путівку до фіналу із Сенегалом. Цього разу півфінал завершувався серією пенальті, яку "синьо-жовті" виграли з мінімальною перевагою в один м'яч.

Вперше в історії пройшовши до фіналу, збірна України перемогла у вирішальному матчі збірну Японії з результатом 2:1.

Найкращим бомбардиром на турнірі став Ігор Реутов, який забив вісім голів. Серед інших, одним м'ячем відзначився граючий тренер збірної Олександр Верещака.

Що означає перемога збірної України?

Україна вперше виграє чемпіонат світу з футболу серед гравців з порушеннями слуху.

Вдруге збірна здобуває медаль світової першості – після "бронзи" 2012 року.

В історичному медальному заліку чемпіонату Україна вийшла на третє місце, позаду лише дворазових чемпіонів Туреччини та переможців першого ЧС-2008 Німеччини.

Результати України на чемпіонатах світу:

  • 2008 рік – 9-те місце;
  • 2012 рік – бронза;
  • 2016 рік – 9-те місце;
  • 2023 рік – золото.

Раніше

4 жовтня стало відомо, що Чемпіонат світу-2030 з футболу відбудеться у шести країнах. ФІФА підтримала заявку Іспанії, Португалії та Марокко без України, йдеться на офіційному сайті організації.

Так, Міжнародна федерація підтримала заявку Іспанії, Португалії та Марокко. Україна, що також називалася частиною переможної заявки, у списку майбутніх господарів не фігурує.

"Стартові матчі турніру прийматимуть три південноамериканські країни: Аргентина, Уругвай та Парагвай. Загалом чемпіонат вперше в історії відбудеться на території одразу шістьох країн", – зазначають організатори.

Новини за темою: Велика Британія та Ірландія залишилися єдиними претендентами на проведення Євро-2028

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот