USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЧС-2030 з футболу відбудеться у шести країнах. України немає в списку

Матчі одного чемпіонату вперше пройдуть одразу на трьох континентах
ЧС
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Чемпіонат світу-2030 з футболу відбудеться у шести країнах. ФІФА підтримала заявку Іспанії, Португалії та Марокко без України, йдеться на офіційному сайті організації.

Так, Міжнародна федерація підтримала заявку Іспанії, Португалії та Марокко. Україна, що також називалася частиною переможної заявки, у списку майбутніх господарів не фігурує.

"Стартові матчі турніру прийматимуть три південноамериканські країни: Аргентина, Уругвай та Парагвай. Загалом чемпіонат вперше в історії відбудеться на території одразу шістьох країн", – зазначають організатори.

Як проходитиме ЧС-2030?

Церемонія відкриття відбудеться саме на території однієї з трьох країн-господарок – Іспанії, Португалії та Марокко.

Рішення відкривати турнір в південноамериканських країнах присвячено 100-річчю першого чемпіонату світу в історії, який у 1930 році приймав та виграв Уругвай.

Вперше в історії чемпіонат світу відбудеться одночасно на трьох різних континентах: у Європі, Африці та Південній Америці. Водночас прямі путівки на турнір отримають всі шість збірних країн-господарок.

Україна одного разу брала участь у фінальній частині світової першості – у 2006 році, коли дісталася чвертьфіналу.

Що відомо про заявку країн?

Іспанія та Португалія вперше оголосили про плани спільно приймати чемпіонат світу в жовтні 2020 року.

У жовтні 2022-го на тлі повномасштабної війни до заявки приєдналася Україна. Передбачалося, що на українських стадіонах відбудуться окремі матчі групового раунду чемпіонату. Навесні 2023 року Марокко приєднався до учасників заявки, що врешті й визначила майбутніх господарів турніру.

В Іспанії після приєднання Марокко до заявки говорили: участь України у проєкті буде визначена "пізніше". Водночас прем'єр Португалії Антоніу Кошта заявляв, що Україна залишалася в складі спільної заявки чотирьох країн. ФІФА оголосила, що обрала Іспанію, Португалію та Марокко господарями ЧС-2023 в результаті одностайного голосування в жовтні 2023-го.

Останній розіграш чемпіонату світу вперше в історії проходив в арабській країні – Катарі. Головний трофей здобула Аргентина, що в серії пенальті переграла Францію.

Новини за темою: Велика Британія та Ірландія залишилися єдиними претендентами на проведення Євро-2028
Читайте також:
Дефлімпійська збірна України вперше перемогла на чемпіонаті світу з футболу Дефлімпійська збірна України вперше перемогла на чемпіонаті світу з футболу
Плутанина на Конгресі УЄФА. Україна залишається в заявці на проведення ЧС-2030 чи ні? Плутанина на Конгресі УЄФА. Україна залишається в заявці на проведення ЧС-2030 чи ні?
Аргентина вперше за понад тридцять років виграла чемпіонат світу з футболу Аргентина вперше за понад тридцять років виграла чемпіонат світу з футболу