USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Дефіциту електроенергії немає, у новорічну ніч мають експортувати її в Молдову, – Міненерго

У міністерстві не вказали обсяги експорту
електроенергія

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Наразі дефіциту електроенергії в українській енергосистемі немає. Більш того, у нічні години електроенергію мають експортувати до Молдови, поінформували в пресслужбі Міністерства енергетики.

Поки в резерві перебувають чотири блоки ТЕС, які можуть бути задіяні в роботі в разі потреби.

"Щодо експорту у Молдову, то обсяг електроенергії не визначений. Водночас на 16% знизився імпорт електроенергії порівняно із суботою, 30 грудня, – до 11 600 МВт-год. А на Донеччині енергетики частково заживили ТЕС, яка напередодні зазнала масованих ворожих обстрілів", – йдеться в повідомленні.

Щодо результатів ракетних ударів РФ по Україні, то під обстріл потрапила бригада енергетиків, яка ремонтувала повітряну лінію 110 кВ, пошкоджену під час обстрілу прифронтової ТЕС. На щастя, постраждалих немає.

Повітряні лінії обленерго 10 кВ пошкоджені також у Чернігівській області внаслідок кількох ворожих обстрілів. Це призвело до одночасного відключення понад 3 тис. 800 споживачів у дев'яти населених пунктах.

На свята чекати відключень світла? В "Укренерго" відреагували на вкиди в мережі

В "Укренерго" спростували фейкові повідомлення в соцмережах про майбутні відключення світла на свята, які ширилися останні кілька днів

"У соцмережах знову розповсюджується неправдива інформація про відключення електроенергії на свята. Офіційно заявляємо: Диспетчерський центр "Укренерго" не планує обмеження споживання у святкові дні", – йдеться у дописі.

У компанії зазначили, що наразі в енергосистемі спостерігається профіцит через знижене споживання. Цьому сприяє плюсова температура повітря. Також традиційно в вихідні споживання електроенергії нижче, ніж у робочі.

Тому в "Укренерго" немає жодних підстав для введення графіків відключень енергоживлення.

Новини за темою: "Укренерго" запровадило європейські правила міждержавної торгівлі електроенергією: Чому це важливо?
Читайте також:
В Україні ввели екстрені відключення світла В Україні ввели екстрені відключення світла
55% українців згодні з підвищенням тарифів на світло задля ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури, – дослідження 55% українців згодні з підвищенням тарифів на світло задля ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури, – дослідження
Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень
Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год