USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

На свята чекати відключень світла? В "Укренерго" відреагували на вкиди в мережі

Наразі в енергосистемі спостерігається профіцит через знижене споживання
Електроенергія
Джерело: відкриті джерела

В "Укренерго" спростували фейкові повідомлення в соцмережах про майбутні відключення світла на свята. Про це йдеться в повідомленні компанії в Telegram.

"В соцмережах знову розповсюджується неправдива інформація про відключення електроенергії на свята. Офіційно заявляємо: Диспетчерський центр "Укренерго" не планує обмеження споживання у святкові дні", – йдеться у дописі.

Там зазначили, що наразі в енергосистемі спостерігається профіцит через знижене споживання. Цьому сприяє плюсова температура повітря. Також традиційно в вихідні дні споживання електроенергії нижче, ніж у робочі. Тому у "Укренерго" немає жодних підстав для введення графіків відключень енергоживлення.

Звідки пішли фейки?

"Цього разу фейки розповсюджуються через Телеграм-канали, які сповіщають про рух російських ракет або дронів під час повітряних тривог. Вважаємо, що єдиною метою розповсюдження відвертої брехні про обмеження споживання є поширення панічних настроїв серед населення", – розповіли в компанії.

"Укренерго" закликало не вірити російській ІПСО.

Нагадаємо, сьогодні Україна зазнала масованого обстрілу з боку РФ. Окупанти атакували країну всім повітряним озброєнням, окрім "Калібрів".

Внаслідок обстрілу руйнування зафіксовані в різних містах України. Більш детально про ранкову атаку, читайте тут.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється із запізненням на рік, – Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється із запізненням на рік, – Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"