USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Данія вирішила передати Україні всю свою артилерію та закликає союзників також допомогти

Прем'єр країни наголосила, що Європа має зброю і потрібно передати її Україні
Метте Фредеріксен
Джерело: відкриті джерела

Данія вирішила передати Україні всю артилерію, яку має в запасі. Країна закликає партнерів збільшити постачання зброї Україні. Про це під час 7-го Українського ланчу в Мюнхені заявила прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен.

Вона зазначила, що європейські лідери у питанні постачання зброї часто посилаються на проблеми з виробництвом. Прем'єр наголосила, що Європа має зброю і потрібно передати її Україні.

"Але Україна у нас просить боєприпаси і артилерію зараз. Ми, Данія, вирішили передати Україні всю свою артилерію. Тому вибачте, друзі, в Європі є військове обладнання – це питання не лише виробництва. У нас є зброя, боєприпаси, системи ППО, які ми поки що не використовуємо. Їх треба передати Україні", – сказала вона.

Крім того, Фредеріксен додала, що під час пандемії COVID-19 Європа та США швидко винайшли вакцину і виробили її у потрібних об'ємах. На її думку, це можна зробити зі зброєю. Також глава уряду Данії підтримала інтеграцію України в Євросоюз та НАТО. Фредеріксен вважає, що ЄС повинен дати Україні чіткий сигнал, що вона приєднається до блоку.

Нагадаємо, вчора президент України Володимир Зеленський зустрівся прем'єркою Данії Метте Фредеріксен. Вони обговорили гарантії безпеки та співпрацю між країнами. Зустріч пройшла у рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки. Зеленський подякував Данії за 14 пакетів оборонної підтримки.

Сторони також скоординували кроки щодо безпекової угоди та обговорили можливі дати підписання. Зеленський та Фредеріксен приділили особливу увагу оборонній підтримці України, двосторонній співпраці та співпраці з іншими країнами. Також ішлося про залучення Данії та данських компаній до спільного виробництва дронів. Крім того, темою переговорів була підготовка до першого миру у Швейцарії.

Напередодні Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги для України. Він включає гаубиці, зенітки та ракети для систем ППО. 

Читайте також:
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен
Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги