USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Чи очікувати киянам підвищення цін на проїзд у транспорті: У КМДА дали відповідь

Раніше представник Київської адміністрації припустив, що в недалекому майбутньому проїзд може значно подорожчати
Автобус
Джерело: відкриті джерела

Підвищення цін на проїзд у громадському транспорті Києва до закінчення воєнного стану не буде, заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор.

"Питання перегляду цін на проїзд у громадському транспорті Києва можливе тільки після нашої перемоги і початку відновлення та розвитку всіх сфер життєдіяльності міста, зокрема й громадського транспорту. Не піднімати ціну на проїзд – чітка позиція мера міста і моя також", – сказав він.

Варто зазначити, що раніше в інтерв'ю "Радіо Київ – 98" Кандибор уточнив, що реальна вартість однієї поїздки в київському громадському транспорті становить 30 гривень.

За його словами, зараз кияни, у яких є проїзний, платять за проїзд 6,5 гривень. Якщо ж його немає, то ціна становить вісім гривень.

"Якби жителі міста платили саме таку суму, "Київпастранс" і столичне метро могли б самостійно себе забезпечувати", – резюмував він.

При цьому деякі ЗМІ подали цю інформацію в контексті анонсу підвищення цін у київському транспорті. Через що пізніше представник КМДА звернувся до медіа з проханням "виважено підходити до трактування чутливих для суспільства тем".

Нагадаємо, з 1 липня податки на пальне повернулися на довоєнний рівень. Таким чином, акциз на бензин виріс більш ніж удвічі – до 213 євро за 1000 л; акциз на дизпальне – на 40%, до 139,5 євро. Акциз на автогаз залишиться на рівні 52 євро. ПДВ – з 7% до 20%.

Своєю чергою консалтингові компанії "А-95" та "НафтоРинок" прогнозували зростання: 

  • бензину А-95 на 18–20% до 53–54 грн/л;
  • дизелю на 9–14%, до 48–49 грн/л;
  • автогазу на 7–14%, до 25 грн/л.
Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі