USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

Чоловіки з інвалідністю ІІ та ІІІ груп мають пройти повторний медогляд, – законопроєкт

Основною причиною є те, що після 24 лютого 2022 року кількість людей з інвалідністю II та III групи дуже зросла, через таку схему чоловіки можуть ухилятись від мобілізації
пенсійне посвідчення

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Військовозобов'язані, які отримали ІІ-ІІІ групу інвалідності після 24 лютого 2022 року (окрім військовослужбовців), мають пройти повторний медичний огляд для визначення придатності до служби. Такі норми комітет рекомендує ухвалити у законопроєкті про мобілізацію.

Причина

Основною причиною є те, що після 24 лютого 2022 року кількість людей з інвалідністю II та III групи дуже зросла. І є сумніви, чи всі з них отримали цю інвалідність у результаті реальних травм чи захворювань.

Щобільше, не один раз зазначалось, що військова служба не завжди пов’язана із безпосередньою участю в бойових діях: є штабна, фортифікаційна та інструкторська робота, де людина з інвалідністю може бути задіяна.

Зазначимо, що текст не є остаточним. Пункт лише узгоджений комітетом і все ще може змінитися у залі. Розгляд законопроєкту Рада розпочне вже сьогодні.

Що ще передбачає документ до другого читання

Як ми вже писали, комітет підтримав норму, згідно із якою ухилянтів можуть позбавляти прав на керування транспортними засобами. Якщо документ ухвалять у такій редакції, як пропонується, то триватиме таке обмеження, аж поки особа не з’явиться до ТЦК.

Такого покарання можуть уникнути лише особи, яких таке обмеження позбавить основного законного джерела засобів для існування. А також особи, що використовують транспортний засіб у зв’язку з інвалідністю чи що мають на своєму утриманні осіб з інвалідністю I, II групи, визнаної в установленому порядку, або дитини з інвалідністю.

Не виключається можливість запровадження військового обліку за кордоном.

Крім того, військовим, які уклали перший контракт, хочуть надати право на отримання сертифіката на купівлю транспортного засобу. А також воїнам, які захопили чи знищили ворожу техніку, планують додати додаткову відпустку.

Читайте також:
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики
Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень? Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень?
Виробник пластикової тари з Харківщини почав виготовляти дрони для ударів по тилу в РФ, – WSJ Виробник пластикової тари з Харківщини почав виготовляти дрони для ударів по тилу в РФ, – WSJ
На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень