USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Четвертому судді Київського апеляційного суду, якого підозрюють в корупції, призначили заставу

До підозрюваного застосували запобіжний захід у вигляді застави з покладенням відповідних процесуальних обов’язків
В’ячеслав Дзюбін
В’ячеслав Дзюбін
Джерело: Центр протидії корупції

Слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжний захід ще до одного судді Київського апеляційного суду. Його разом з трьома іншими суддями цього суду підозрюють в одержанні 35 тисяч доларів хабаря за ухвалення рішення про скасування арешту майна. Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

"ВАКС частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 4 млн гривень з покладенням відповідних процесуальних обов’язків", – йдеться у повідомленні.

У САП не називають імені фігуранта, але, за інформацією Центру протидії корупції, йдеться про В’ячеслава Дзюбіна.

Що відомо про справу?

Раніше НАБУ і САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, суддя В'ячеслав Дзюбін отримав 35 тисяч доларів неправомірної вигоди за зняття арешту з двох літаків у справі колишнього керівника "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва. 10 тис. доларів з цієї суми Дзюбін залишив собі, а решту 25 тис. доларів – для трьох інших суддів Київського апеляційного суду – Юрія Сливи, Ігоря Паленика і Віктора Глиняного.

Зокрема, Паленик отримав від Дзюбіна 25 тис. доларів у коробці з-під віскі. Надалі 8300 доларів він запакував у пачку з-під кави і передав їх судді Сливі. Суддя Глиняний отримав 8300 доларів у рекламній брошурі інтернет-провайдера. Під час обшуків у Дзюбіна відшукали 10 тис. доларів, переданих як неправомірну вигоду, у Паленика знайшли усі 25 тис. доларів неправомірної вигоди, оскільки, на думку слідства, той поміняв купюри перед їхньою передачею суддям Сливі та Глиняному. У Сливи та Глиняного знайшли по 8300 доларів.

Також нагадаємо, що раніше судді Київського апеляційного суду Юрій Слива та Віктор Глиняний вийшли з-під варти під заставу. За одного підозрюваного було внесено 2,5 млн гривень застави, а за іншого – 5 млн гривень.

Читайте також:
Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів
У 2023 році в Україні покарали майже втричі менше корупціонерів, аніж у 2021-му У 2023 році в Україні покарали майже втричі менше корупціонерів, аніж у 2021-му