USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Червоний Хрест України представив книгу першої допомоги шрифтом Брайля

Ця книга дасть змогу розширити доступ до отримання знань і навичок надання першої допомоги
Червоний Хрест
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Товариство Червоного Хреста України 9 вересня презентувало книгу першої допомоги шрифтом Брайля. Про це повідомив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко на презентації книжки в Києві.

"Ми з командою Національного комітету Червоного Хреста вперше в Україні видали це унікальне видання - довідник першої допомоги для людей з вадами зору, виданий шрифтом Брайля", - сказав Доценко.

За словами гендиректора, ця книга дасть змогу розширити доступ до отримання знань і навичок надання першої допомоги.

"Цей посібник стане в пригоді тим, хто читає по Брайлю. Інформація, яку я читаю по Брайлю, краще запам'ятовується. Це дуже правильна річ", - додав голова правління Київської міської організації Українського товариства сліпих Віктор Романюк.

Новини за темою: Українські біженці в Польщі знову можуть отримати кошти від Червоного Хреста: Як подати заявку

Що таке шрифт Брайля?

Шрифт Брайля - рельєфно-крапковий шрифт для написання і читання людьми з порушенням зору, розроблений французом Луїсом Брайлем. В основі шрифту лежить комбінація шести крапок. Брайль використав порядок букв латинського алфавіту. Для позначення перших букв алфавіту використовують верхні й середні крапки шести крапок. Для позначення наступних букв додається нижня крапка ліворуч, потім ліворуч і праворуч, потім праворуч. Цими ж знаками позначаються і букви українського алфавіту з додаванням спеціальних знаків. Різні комбінації шести крапок дають можливість позначати також цифри, розділові знаки, математичні, хімічні й нотні знаки.

Існує багато способів застосування технології шрифту Брайля, окрім простого читання.

У грудні 2019 року Генеральна Асамблея ООН постановила, що щорічно 4 січня відзначатимуть Всесвітній день азбуки Брайля з метою підвищення обізнаності про значення азбуки для реалізації прав людини сліпих і слабозорих людей.

Читайте також:
Російський Червоний Хрест працює на Путіна? МФЧХ ініціювала перевірку Російський Червоний Хрест працює на Путіна? МФЧХ ініціювала перевірку
Неочікувані факти про усім відомі українські казки. Розмова з філологинею Олесею Наумовською Неочікувані факти про усім відомі українські казки. Розмова з філологинею Олесею Наумовською
В Україні з’явилась інтерактивна мапа книжкової системи В Україні з’явилась інтерактивна мапа книжкової системи
Співробітники Російського Червоного Хреста могли знущатися з українських полонених у колонії, – розслідування Співробітники Російського Червоного Хреста могли знущатися з українських полонених у колонії, – розслідування