USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Британський НПЗ досі продовжує роботу з російським "Лукойлом"

Компанія Essar Oil надала кредитну лінію Litasco нафтоторговельному підрозділу російського "Лукойлу"
Лукойл
Один з найбільших британських НПЗ продовжує роботу з російським "Лукойлом"
Джерело: відкриті джерела

Один із найбільших нафтопереробних заводів Британії досі продовжує роботу з підрозділом російської нафтової компанії "Лукойл". Про це пише The Guardian.

Британська компанія Essar Oil після вторгнення Росії в Україну у 2022 році припинила весь імпорт російського пального. Утім, як свідчить нещодавно подана звітність, компанія надала кредитну лінію Litasco, нафтоторговельному підрозділу російського "Лукойлу". Сама ж Litasco не підпадає під санкції. Таким чином угода, яка фактично є кредитною лінією, дозволяє Essar купувати пальне і платити пізніше.

За даними видання, Litasco повністю належить "Лукойлу", засновник і акціонер якого Вагіт Алекперов потрапив під санкції Великої Британії ще у квітні 2022 року. "Лукойл" перебуває під обмеженнями у США, але не у Великій Британії та ЄС, тоді як Litasco не перебуває під санкціями в жодній з країн.

Новини за темою: Зеленський ввів нові санкції. У списку – 51 людина та 134 компанії

У Essar Oil заявили, що компанія припинила імпорт російського пального за багато місяців до встановленого урядом терміну і збільшила власне виробництво, а також не імпортує жодного пального російського походження, адже працює "відповідно до санкційного законодавства".

Нагадаємо, на кінець березня 2022 року Алекперов володів і розпоряджався голосами щодо 3,12% акцій "Лукойлу". Він також володів бенефіціарним економічним інтересом ще відносно 5,43% акцій.

Восени минулого року Болгарія забрала у російського "Лукойла" нафтовий термінал "Росенец", який раніше орендувала компанія. Тепер оперативний контроль за терміналом належить державі.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат