USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Британські військові не змогли б воювати з Росією довше ніж два місяці, – The Telegraph

На думку заступника начальника штабу оборони Великої Британії Роба Маговена, країні потрібно витрачати більше коштів на інтегровану протиповітряну ракетну оборону
Британія

Ілюстративне фото

Джерело: The Associated Press

Британські військові не зможуть воювати з військами РФ понад два місяці, визнав заступник керівника штабу оборони Великої Британії генерал-лейтенант Роб Маговен. Про це повідомляє The Telegraph.

За його словами, у можливих майбутніх війнах британським збройним силам доведеться справлятися з "оперативним ризиком", пов’язаним з відсутністю необхідних ресурсів.

Як пише видання, це сталося після того як міністр оборони Грант Шаппс сказав депутатам, що він лобіював у Ріші Сунака та Джеремі Ганта, щоб у новому бюджеті було виділено більше коштів на оборону, але не домігся збільшення витрат.

"Ми дуже чітко заявили, що сума грошей, яку ми зараз витрачаємо на боєприпаси... яка є значною... не відповідає у всіх галузях загрозам, з якими ми стикаємося", – сказав Маговен.

Великій Британії, за його словами, потрібно витрачати більше коштів на те, що називається інтегрованою протиповітряною ракетною обороною.

Коли ексміністр збройних сил Марк Франсуа, сказав йому, що Велика Британія "не зможе битися з Путіним довше кількох місяців у повномасштабній стрілецькій війні, тому що у нас немає боєприпасів і запасів техніки для цього, це правда, чи не так?", Маговен визнав, що це так.

Шаппс додав, що будь-який потенційний конфлікт буде відбуватися за участі союзників Лондона по НАТО, які можуть колективно перевершити Росію.

"Для людей, які спостерігають і чують, що Сполучене Королівство не готове до війни з Росією, важливо розуміти, що, оскільки ми в НАТО і існує стаття 5, ми ніколи не будемо в такій ситуації", – запевнив Шаппс.

Раніше ми повідомляли, що Велика Британія надасть Україні новий військовий пакет допомоги вартістю 60 млн фунтів стерлінгів – це близько 75,5 млн доларів. До нього ввійдуть розвідувальні безпілотники та забезпечення систем ППО.

Читайте також:
Британія оцінює втрати Росії у війні проти України в 450 тисяч військових Британія оцінює втрати Росії у війні проти України в 450 тисяч військових
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією
Велика Британія вперше передасть Україні бомби Paveway IV: У чому їхня особливість Велика Британія вперше передасть Україні бомби Paveway IV: У чому їхня особливість