USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

БпЛА й ППО: Велика Британія надає новий пакет допомоги Україні

Третина з цих коштів піде на забезпечення систем протиповітряної оборони
безпілотник Великої Британії
Безпілотник Великої Британії
Джерело: відкриті джерела

Велика Британія надасть новий військовий пакет допомоги вартістю 60 млн фунтів стерлінгів – це близько 75,5 млн доларів. До нього ввійдуть розвідувальні безпілотники та забезпечення систем ППО, повідомили у пресслужбі Міністерстві оборони країни.

"Третина з цих коштів піде на забезпечення систем протиповітряної оборони, щоб допомогти зберегти українське небо", – йдеться у дописі.

Окрім цього, Лондон надасть нові безпілотники спостереження для підтримки Сил оборони.

Британія поставить Україні 10 тисяч дронів

7 березня Велика Британія виділила додаткові 125 мільйонів фунтів стерлінгів (160 млн доларів), які підуть на фінансування понад 10 тис. дронів для України.

"Велика Британія посилює підтримку України, надаючи повний пакет у розмірі 325 мільйонів фунтів стерлінгів на новітні безпілотники, щоб допомогти в боротьбі з незаконним вторгненням Путіна", – зазначали в британському Міноборони.

Безпілотники планують поставити протягом цього року.

Водночас Міноборони збільшило фінансування пакета вартістю 200 мільйонів фунтів стерлінгів, оголошеного прем'єр-міністром у січні. І тепер його загальна вартість становить 325 млн фунтів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Лондон посилить артилерійські резерви України пакетом боєприпасів вартістю 245 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 310 мільйонів доларів США).

Разом з тим Велика Британія готова надати Україні позику на суму заморожених активів російського центрального банку. Таким чином, Лондон хоче отримати гарантії, що Росія виплатить Києву репарації після закінчення війни. Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон.

Зазначається, що цей план є більш радикальним, ніж обговорювані в Європейському Союзі пропозиції щодо того, щоб Україні надавали тільки непередбачені прибутки від активів російського центрального банку, що належать Заходу. Щорічний непередбачений прибуток оцінюється в 4 мільярди доларів.

Читайте також:
Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів