USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Боррель запропонує країнам ЄС створити фонд для України з розробки дронів та ШІ

На думку головного дипломата Євросоюзу, війна вирішуватиметься переважно шляхом систем зв'язку і наведення
Боррель

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель

Джерело: відкриті джерела

Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель запропонує країнам-членам Євросоюзу створити фонд допомоги для України з розробки дронів і штучного інтелекту (ШІ). Про це передає El Diario.

"Я збираюся запропонувати державам-членам фонд для допомоги Україні в розробці нових інструментів цієї війни: безпілотників і штучного інтелекту", – заявив він.

На думку головного дипломата Євросоюзу, війна вирішуватиметься переважно шляхом систем зв'язку і наведення. 

"Це невеликі безпілотники, вони мають радіус дії 20 кілометрів, несуть двокілограмовий заряд вибухівки, коштують дуже мало, а для знищення танка більшого й не потрібно", – зазначив Боррель.

Він додав, що завдяки дронам на передовій тепер усе на виду.

"Танки використовуються як статична артилерія, вони не виходять на відкритий простір. На них або падає безпілотник, або під них підкладають міну. Усе видно на полі бою", – сказав Верховний представник Європейського Союзу.

При цьому Боррель уточнив, що зараз необхідно розвивати технології, засновані на іншому типі ведення війни. 

"Перед обличчям масованих атак малих безпілотників, схожих на рій ос, захисна альтернатива – заглушити систему зв'язку. Якщо ви можете контролювати спектр, дрон марний. Ми повинні нести класичні боєприпаси й підтримувати їх у сучасних аспектах ведення війни, таких як штучний інтелект. Потрібно розвивати технології, засновані на іншому типі ведення війни. І вони це роблять, поки що з великою майстерністю, але їм потрібно більше", – додав Боррель.

Новини за темою: Велика Британія і союзники прагнуть озброїти Україну новими ройовими безпілотниками зі штучним інтелектом, – Bloomberg

Нагадаємо також, що міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін та гендиректор німецькою компанії Helsing GmbH Гундберт Шерф підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері безпеки й оборони. Це допоможе застосовувати технології штучного інтелекту в українських дронах.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат