USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Болгарія на два місяці заборонила імпорт насіння соняшника з України

Потім буде діяти спеціальний ліцензійний режим
Насіння соняшняк
Джерело: відкриті джерела

Болгарія на два місяці - до кінця листопада заборонила імпорт насіння соняшника з України. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Кирило Ватєв, повідомляє пресслужба відомства.

Тож він повідомив про це свого українського колегу Миколу Сольського. Ватєв додав, що заборона на імпорт насіння соняшника відбулася після підписання Меморандумом між урядом Болгарії та ініціативним комітетом фермерів країни.

А вже з грудня розпочне дію ліцензійний режим експорту соняшнику, пшениці, кукурудзи та ріпаку згідно з погодженим планом між Україною та Єврокомісією. 

Також Україна і Болгарія домовилися про початок регулярного обміну даними між міністерствами щодо торгівлі сільськогосподарськими товарами. Фахівці двох відомств щотижня обмінюватимуться інформацією щодо експорту та імпорту певної сільськогосподарської продукції.

Нагадаємо, ми писали, що парламент Болгарії в середині вересня підтримав зняття обмежень на імпорт українського збіжжя

Також повідомлялося, що болгарські фермери шоковані рішенням чиновників щодо зняття обмежень на імпорт українського зерна. Зокрема, голова Національної асоціації виробників зерна Ілія Проданов зазначив, що рішення не містить аналізу наслідків, які виникнуть із нього, а текст "ставить під загрозу болгарських виробників".

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот