USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Болгарія до 2025 року побудує на своїй території базу НАТО

Орієнтовна вартість будівництва складе близько 51,1 млн євро
Болгарія
Джерело: відкриті джерела

Болгарія планує побудувати на своїй території військову базу НАТО. Це повинно статися до 2025 року, заявив міністр оборони Тодор Тагарев під час слухань у парламентському комітеті з питань оборони пише BTA.

Він зазначив, що орієнтовна вартість будівництва складе близько 51,1 млн євро.

Деталі проєкту

База НАТО, за його словами, виглядатиме як невелике містечко. Там будуть облаштовані казарми, склади для зберігання техніки. 

Проєкт фінансуватиметься частково з бюджету країни, частково – з Північноатлантичного блоку. Сама база розташовуватиметься в регіоні Ямбол на південному сході Болгарії.

Основний контингент, що перебуватиме на цій базі, – італійські офіцери альянсу. Вони виконуватимуть оборонні функції у разі можливої військової загрози.

Міністр переконаний, що ця база дасть новий поштовх для розвитку регіону.

"Людям немає про що турбуватися, є можливості для економічного і соціального розвитку регіону під час будівництва такої інфраструктури", – уточнив Тагарев.

Зазначимо, що на нинішній військовій базі у Ново-Село в Болгарії знаходяться близько 1000 військових НАТО. А після побудови нової бази їх контингент розшириться до 1500 військових.

Нагадаємо, рада міністрів Болгарії в середині серпня ухвалила рішення підтримати декларацію країн "Великої сімки" щодо надання довгострокових гарантій безпеки для України

Теги: НАТО
Читайте також:
НАТО призначив старшого представника Альянсу в Україні, ним став Патрік Тернер НАТО призначив старшого представника Альянсу в Україні, ним став Патрік Тернер
Європарламент схвалив резолюцію на підтримку України щодо членства в НАТО, а також засудив Орбана за поїздку в РФ Європарламент схвалив резолюцію на підтримку України щодо членства в НАТО, а також засудив Орбана за поїздку в РФ
Польща не збиватиме ракети над Україною, – Столтенберг Польща не збиватиме ракети над Україною, – Столтенберг
Стало відомо, коли Україна може отримати запрошення на вступ до НАТО Стало відомо, коли Україна може отримати запрошення на вступ до НАТО