USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Болгарія до 2025 року побудує на своїй території базу НАТО

Орієнтовна вартість будівництва складе близько 51,1 млн євро
Болгарія
Джерело: відкриті джерела

Болгарія планує побудувати на своїй території військову базу НАТО. Це повинно статися до 2025 року, заявив міністр оборони Тодор Тагарев під час слухань у парламентському комітеті з питань оборони пише BTA.

Він зазначив, що орієнтовна вартість будівництва складе близько 51,1 млн євро.

Деталі проєкту

База НАТО, за його словами, виглядатиме як невелике містечко. Там будуть облаштовані казарми, склади для зберігання техніки. 

Проєкт фінансуватиметься частково з бюджету країни, частково – з Північноатлантичного блоку. Сама база розташовуватиметься в регіоні Ямбол на південному сході Болгарії.

Основний контингент, що перебуватиме на цій базі, – італійські офіцери альянсу. Вони виконуватимуть оборонні функції у разі можливої військової загрози.

Міністр переконаний, що ця база дасть новий поштовх для розвитку регіону.

"Людям немає про що турбуватися, є можливості для економічного і соціального розвитку регіону під час будівництва такої інфраструктури", – уточнив Тагарев.

Зазначимо, що на нинішній військовій базі у Ново-Село в Болгарії знаходяться близько 1000 військових НАТО. А після побудови нової бази їх контингент розшириться до 1500 військових.

Нагадаємо, рада міністрів Болгарії в середині серпня ухвалила рішення підтримати декларацію країн "Великої сімки" щодо надання довгострокових гарантій безпеки для України

Теги: НАТО
Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Путін готовий до мініоперації проти НАТО, – голова польської контррозвідки Путін готовий до мініоперації проти НАТО, – голова польської контррозвідки
НАТО погоджує збільшити підтримку України засобами ППО НАТО погоджує збільшити підтримку України засобами ППО
Україна не отримає офіційне запрошення вступити в НАТО на ювілейному саміті у Вашингтоні в липні, – високопосадовці альянсу Україна не отримає офіційне запрошення вступити в НАТО на ювілейному саміті у Вашингтоні в липні, – високопосадовці альянсу