USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Блогерка-ескортниця отримала нагороду від ГУР: Скандальна історія з Ксюшею Манекен і що кажуть у розвідці

Ажіотаж через історію з Ксюшею Манекен розгорівся після зустрічі представників Офісу президента з Instagram-блогерами. Саме після неї Манекен розповіла про медаль, якою її нагородило Головне управління розвідки Міноборони України
Ксюша Манекен_4
Джерело: Facebook

Нещодавно в Офісі президента відбулася зустріч з українськими Instagram-блогерами. Після неї низка творчих особистостей поділилися у себе в соцмережах фотографіями з радником голови ОП Михайлом Подоляком. Але особливу увагу користувачі звернули на колишню ескортницю Оксану Волощук, яка називає себе Ксюша Манекен. Вона опублікувала сторіс із нагородою від Головного управління розвідки Міноборони України.

Фото з медаллю в соцмережах Волощук з'явилося одразу після зустрічі з Подоляком, що викликало хейт з боку українців.

Джерело: Facebook

Блогерка написала, що обов'язково поділиться із суспільством, за що їй "перепала" нагорода, але тільки після війни. При цьому, коментуючи ажіотаж, Волощук відповіла, що українцям слід більше довіряти державі, адже просто так такі нагороди не дають.

Що кажуть про цю історію в Офісі президента та ГУР?

Михайло Подоляк не став коментувати тему з нагородженням блогерки.

"Ні Офіс президента, ні я особисто, зрозуміло, не давали жодних нагород присутнім блогерам. Тим більше "нагород інших відомств". Це абсолютно неможливо. За нагородження військових і волонтерів відповідають різні відомства. Тому поставте на цьому величезну крапку", – заявив він.

При цьому, коментуючи саму зустріч, Подоляк наголосив, що вже дев'ять років триває гібридна війна, яка, окрім бойового фактору, має інформаційну складову, "тому ми маємо залучати всі інструменти для протидії російському впливу в Україні та світі".

За його словами, метою зустрічі було налагодити комунікацію з інфлюенсерами, розповісти про інформаційну гігієну, етичну складову комунікації в період війни.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Михайло Подоляк (@podolyak_mykhailo)

В українській розвідці також уже встигли відреагувати на ситуацію. Коментар ГУР публікує "Українська правда".

"Завдання Головного управління розвідки МО України виконують багато публічних і непублічних людей, які не афішують свою діяльність. Військова розвідка – особливо в країні, що воює, – це специфічна структура, яка виконує іноді вкрай специфічні завдання. Зі зрозумілих причин розвідка не може розкривати всі методи своєї діяльності на широкий загал", – заявили там.

Також у ГУР зазначили, що, зважаючи на особливості певних завдань, для їх виконання структура може залучати дуже різних людей, різних професій, статусу, з особливими навичками.

"На щастя, дуже різні представники нашого суспільства готові допомагати Україні. В той же час неправильно публікувати всі інструменти досягнення поставлених завдань, принаймні до перемоги", – додали в розвідці.

Читайте також:
Окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, - Сирський Окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, - Сирський
Керівників ТЦК, причетних до мобілізації Керівників ТЦК, причетних до мобілізації "заброньованих", будуть карати, а зменшити черги в ТЦК допоможе лише цифровізація: Федієнко про мобілізацію в Україні
Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ? Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ?
"Зграя" однодумців, яка приходить на поміч усім українцям. Розмова із співзасновником громадської організації Олексієм Юдкевичем