USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Без черг та сервісних центрів: Як замовити посвідчення водія онлайн?

У "Дії" можна замовити доставку посвідчення водія
права дія
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Українці можуть в кілька кліків подати заяву про заміну водійського посвідчення. Послуга доступна для водіїв, які змінили прізвище, бажають обміняти пластик на цифровий документ, втратили чи пошкодили водійське або отримали тимчасове посвідчення на два роки і хочуть замінити його на постійне. До того ж тепер доставку нового водійського можна замовити в "Дії" на відділення "Укрпошти" чи кур’єром на будь-яку зручну адресу. 

"Більше жодних поїздок в інший кінець міста та годин, проведених у черзі. Отримати пластиковий документ можна за кілька кліків у застосунку", – кажуть в Мінцифри.

Як замовити посвідчення водія онлайн, розповідаємо далі.

Замовити посвідчення водія

Щоб замовити доставку нового водійського посвідчення онлайн:

  • авторизуйтеся в застосунку "Дія"
  • перейдіть до меню "Послуги"
  • натисніть "Заміна посвідчення водія" 
  • зазначте причину заміни документа
  • виберіть тип посвідчення – цифрове+пластик
  • вкажіть спосіб доставки – самовивіз з відділення "Укрпошти" або доставка кур’єром за вказаною адресою
  • укажіть контактні дані
  • підпишіть заяву.

Після цього протягом 10 хвилин маєте оплатити послугу, інакше заява анулюється.

На цьому все. Чекайте на сповіщення від "Укрпошти" чи повідомлення від кур’єра й забирайте нове пластикове водійське. 

"Нагадуємо, замінити посвідчення водія в "Дії" можна, якщо ви змінили прізвище, хочете обміняти пластик на цифровий документ, втратили чи пошкодили водійське або отримали тимчасове посвідчення на два роки і хочете замінити його на постійне", – уточнили у міністерстві.
Додамо

Раніше в ексклюзивному коментарі UWN начальниця управління комунікації Сервісного центру МВС Катерина Самітовська розповідала, що віднедавна замовити водійське посвідчення українці можуть навіть не виходячи з дому: через електронний кабінет водія та застосунок "Дія". До прикладу, лише через застосунок з травня замовили такий обмін 210 тис. 107 осіб.

Окрім доставки посвідчень водія "Укрпоштою" по Україні також діє така міжнародна доставка.

"Зокрема, через електронний кабінет водія можливо замовити доставку посвідчення у Польщу, Німеччину, Чехію та Італію. А через "Дію" – винятково на території України. А з 7 грудня 2023 року ми запустили повторну доставку посвідчень водія через електронний кабінет водія за кордон. Ця опція корисна для тих осіб, які з певних причин не змогли забрати своє замовлене водійське", – уточнила речниця.

Читайте також:
Ухилянтів можуть позбавляти прав на керування транспортними засобами: Як це буде Ухилянтів можуть позбавляти прав на керування транспортними засобами: Як це буде
З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через "Дію"
Е-кабінет пацієнта та можливість одружитись онлайн: У Е-кабінет пацієнта та можливість одружитись онлайн: У "Дії" незабаром з’являться нові послуги
Військові частини можуть отримати дозвіл на медичну практику через Військові частини можуть отримати дозвіл на медичну практику через "Дію"