USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Бельгія запропонувала країнам G7 план вилучення заморожених активів РФ на користь України, – ЗМІ

Уряд Бельгії ініціював випуск боргових зобов'язань, які залучатимуть кошти для відновлення України
Бельгія
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Уряд Бельгії ознайомив представників західних країн та Групи семи (G7) з пропозицією, яка могла б дозволити вилучити заморожені в Європі російські активи на користь України. Про це пише Financial Times.

За даними видання, Бельгія ініціювала випуск боргових зобов'язань, які залучатимуть кошти для відновлення України. При цьому російські активи будуть використані для забезпечення погашення боргу.

Як пише FT, коаліція країн-союзників України вимагатиме від Росії погашення боргу за випущеними зобов'язаннями, а в разі відмови почне вилучати заморожені активи. Це допоможе обійти деякі юридичні перешкоди для конфіскації російських коштів.

"Це, серед іншого, дозволить відкласти питання про те, що буде відбуватися з суверенними російськими активами, хоча вони будуть використані як застава", – сказало джерело видання, знайоме із перебігом переговорів на цю тему.

У виданні нагадали, що минулого місяця прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо згадував про можливість використання російських активів як застави для фінансування для України.

За словами одного зі співрозмовників Financial Times, який брав участь у переговорах між США та Євросоюзом щодо вилучення активів, пропозиція Бельгії стала "спробою знайти компроміс між різними точками зору як всередині ЄС, так і в G7".

Новини за темою: Посли ЄС підтримали використання прибутку від активів РФ для допомоги Україні

Раніше ми повідомляли, що Європейський Союз виявив 260 мільярдів євро російських активів, прибутки з яких можуть піти Україні. Зазначалося, що мільярдів євро заморожені у Бельгії та Люксембурзі.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали