USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Посли ЄС підтримали використання прибутку від активів РФ для допомоги Україні

Це рішення дозволяє перевести доходи від російських активів на окремий рахунок
Євросоюз
Євросоюз
Джерело: відкриті джерела

Посли Євросоюзу досягли згоди щодо використання прибутку від заморожених російських активів для допомоги Україні. Про це йдеться у повідомленні головування Бельгії у Раді Європейського Союзу.

"Посли ЄС щойно досягли принципової згоди щодо пропозиції про використання надприбутку, пов'язаного із замороженими активами, для підтримки відновлення України", – сказано дописі.

Більш детальних подробиць у бельгійському головуванні не розкрили. Своєю чергою кореспондент "Радіо Свобода" у Брюсселі Рікард Йозвяк уточнив, що посли Євросоюзу своїм рішенням дозволили переказати доходи від російських активів на окремий рахунок.

"Тепер залишилося домовитися про наступний крок – фактичне відправлення грошей в Україну", – додав він.

Новини за темою: Прибуток від заморожених активів РФ: У ЄС підтримали план запровадження податку

Раніше лідери Європейського Союзу схвалили плани використати мільярди євро прибутків, отриманих від заморожених російських активів, для допомоги Україні.

Вже на початку цього року президент Володимир Зеленський розповів, що заморожені російські активи за кордоном становлять приблизно 300 мільярдів доларів і мають бути використані на підтримку України. 

Згодом у Євросоюзі відзначили прогрес у реалізації плану із запровадження податку на прибуток від заморожених активів РФ.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу
Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років