USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

АЗС "Авантаж 7" зупинили роботу на Київщині: Натякають на конфлікт з податковою

Днями мережа суттєво підняла ціни на пальне
Бензин АЗС _1

Ілюстративне фото

Джерело: Уніан

Автозаправні станції мережі "Авантаж 7" у Київській області зупинили роботу. У пресслужбі АЗС натякають на конфлікти з податковою.

"Нас не зупинила війна, нас зупиняють податківці. 2 листопада неочікувано заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Руслан Рачинський скасував 20 ліцензій через формальну причину – неподання зміни юридичної адреси. Нічого нового. Прогнозуємо ціну на газ в Київській області – 32 гривні/літр. Чекайте", – йдеться у повідомленні.

Напередодні "Авантаж 7" підвищив роздрібні ціни на всі види пального відразу на 5 грн/л лише у Києві й Київській області. Ціна на бензин А-95 зросла до 54,95 грн/л, на дизпальне – до 56,55 грн/л. Автогаз здорожчав до 31,95 грн/л, що на сьогодні є найбільшою ціною серед українських АЗС.

Раніше

На початку жовтня Державна податкова служба анулювала ліцензії на роздрібну торгівлю для 53-х автозаправних станцій мережі "Авантаж", що призвело до закриття АЗС. Про це повідомили в пресслужбі "Авантажу".

"53 АЗС зачинені дякуючи працівникам ДПС України, які в незаконний спосіб скасували ліцензію на роздрібну торгівлю", – зазначалося у повідомленні.

У компанії тоді також вважали, що нібито мережу "карають за низьку ціну".

Водночас цю ситуацію коментував голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Одна з невеликих, але сумно відомих мереж АЗС обурилася діями Державної податкової служби, спрямованими на забезпечення повноти сплати податків мережею у війну у воюючій країні", – пояснював чиновник.

Ринок пального в Україні

До повномасштабної війни Україна імпортувала понад 70% споживаного пального. У 2021 році з Росії надходило 30% автогазу та 25% дизпального. Також значним постачальником пального була Білорусь. З початку вторгнення уряд заборонив прямий імпорт із країни-агресорки та її посібника.

Навесні 2022-го була паливна криза з кілометровими чергами до автозаправок. Щоб подолати її, уряд скасував цінове регулювання, а парламент тимчасово скасував акциз і знизив ПДВ з 20% до 7%.

Втім, з 1 липня цього року податки на пальне повернулися на довоєнний рівень. Акциз на бензин зріс більш ніж удвічі – до 213 євро за 1 тис. л; акциз на дизпальне – на 40%, до 139,5 євро. Акциз на автогаз залишився на рівні 52 євро. ПДВ зросте з 7% до 20%.

Повернення податків є вимогою МВФ.

Читайте також:
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі
У Києві та області зафіксували випадки захворювання на гепатит А У Києві та області зафіксували випадки захворювання на гепатит А
Російські генерали родом із України воюють проти своїх родичів та навіть неповнолітніх дітей Російські генерали родом із України воюють проти своїх родичів та навіть неповнолітніх дітей
За останній місяць в Україні ціна на пальне зросла в середньому на 1,5 гривні за літр. Які причини? За останній місяць в Україні ціна на пальне зросла в середньому на 1,5 гривні за літр. Які причини?