USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Австрію назвали найщасливішою країною Європи

А от Болгарія отримала найменшу кількість балів за загальним індексом задоволеності життям
Австрія

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Австрію назвали найщасливішою країною Європи. Країна набрала 7,9 бала з 10 у щорічній публікації Євростату щодо "показників якості життя". Про це повідомляє Independent.

Польща, Фінляндія та Румунія посіли друге місце, набравши 7,7 із 10 балів.

Італія, Іспанія та Франція, три з найбільших економік ЄС, коливаються навколо середнього показника 7,1 для континенту.

Німеччина з показником 6,5 виявилася однією з найнещасливіших країн в опитуванні, випередивши лише Болгарію.

Найнижчий бал отримала Болгарія. Це єдина країна, яка набрала менш як шість балів (5,6) за загальним індексом задоволеності життям.

"Євростат заявив, що його публікація має на меті "зафіксувати тенденції суб'єктивного добробуту європейських громадян", зазначивши, що "громадяни ЄС, як правило, цілком задоволені своїм життям в цілому, отримавши в середньому 7,1 бала з 10", – кажуть у виданні .

Зазначається, що на загальну задоволеність респондентів своїм життям впливають такі фактори, як рівень освіти, сімейна та фінансова стабільність, а не просто достаток.

"Цікаво відзначити, що деякі країни, які в недалекому минулому асоціювалися з низьким рівнем доходів, – такі як Румунія та Польща – опинилися серед країн, де задоволеність життям є найвищою, що свідчить про складність зв'язку між суб'єктивним добробутом та економічним добробутом", – додали в Євростаті.

Раніше ми повідомляли, що Київ повернувся до рейтингу найкращих для життя міст світу, однак опинився наприкінці списку.

Читайте також:
Австрія і Словаччина відмовилися будувати трубопровід для сполучення з Австрія і Словаччина відмовилися будувати трубопровід для сполучення з "Дружбою"
Австрія не буде екстрадувати ексглаву НБУ Шевченка, – Der Standard Австрія не буде екстрадувати ексглаву НБУ Шевченка, – Der Standard
Україна призупинила статус спонсора війни для Raiffeisen Bank через шантаж Австрії Україна призупинила статус спонсора війни для Raiffeisen Bank через шантаж Австрії
В Австрії танк Leopard 2 потрапив в аварію: Один з членів екіпажу загинув В Австрії танк Leopard 2 потрапив в аварію: Один з членів екіпажу загинув