USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

10 млн євро виділила Австрія гуманітарним організаціям, які допомагають українцям

Австрія твердо стоїть на боці українського народу
Австрія

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Австрія виділила 10 мільйонів євро гуманітарним організаціям в Україні та Молдові, які допомагають українським біженцям. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ країни.

"Ситуація по всій Україні погіршується систематичним і невпинним руйнуванням Росією життєво важливої інфраструктури. Австрія твердо стоїть на боці українського народу і з першого дня надає широку гуманітарну допомогу", – йдеться у дописі.

Зокрема, шість мільйонів євро отримає організація "Сусід в біді". Організація надає екстрену допомогу людям, які її потребують, – постачає питну воду, харчові продукти та надає притулок у надзвичайних ситуаціях.

Ще по два мільйони євро отримають Міжнародний комітет Червоного Хреста та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Зазначається, що допомогу виділяють з фонду надзвичайних ситуацій за кордоном МЗС Австрії.

Допомога Австрії

Відень продовжує підтримувати Україну у війні з РФ.

Приміром, у травні Австрія спеціальний фонд на 500 мільйонів євро для підтримки своїх експортерів й інвесторів в Україні. У Міністерстві фінансів країни зазначали, що підтримка здійснюватиметься через спеціальний ризик-орієнтований механізм для України.

Адже російські атаки роблять будь-який бізнес з українськими компаніями надзвичайно ризикованим для австрійських експортерів та інвесторів. Тому відомство створило умови для підтримки австрійського експорту в Україну.

Передбачається, що протягом наступних п'яти років буде виділено 500 мільйонів євро на покриття операцій та розвиток нового бізнесу в Україні.

А ще влітку минулого року Міністерство закордонних справ Австрії погодило надання одного мільйона євро для підтримки роботи Міжнародного агентства з атомної енергії в Україні. 

Кошти на фінансування діяльності МАГАТЕ в Україні внесли порівну австрійське МЗС і Міністерство захисту клімату. За словами міністра закордонних справ Австрії Александра Шалленберга, "російська рулетка з безпекою українських атомних електростанцій має нарешті закінчитися".

Читайте також:
МВФ офіційно оголосив про виділення Україні ще одного траншу на 2,2 млрд доларів МВФ офіційно оголосив про виділення Україні ще одного траншу на 2,2 млрд доларів
ЄС наступного тижня спрямує Україні 1,9 млрд євро в рамках Ukraine Facility ЄС наступного тижня спрямує Україні 1,9 млрд євро в рамках Ukraine Facility
У Німеччині вимагають скасувати допомогу українським біженцям, уряд відмовляється У Німеччині вимагають скасувати допомогу українським біженцям, уряд відмовляється
Канада виділяє Україні пакет допомоги на 38 мільйонів доларів Канада виділяє Україні пакет допомоги на 38 мільйонів доларів