USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Австралії, Великій Британії та США ШІ допоможе виявляти китайські субмарини

Партнери AUKUS також заявили, що зможуть виявляти нові загрози в космосі за допомогою безперервного радара для відстеження об'єктів у далекому космосі
штучний інтелект
ШІ
Джерело: відкриті джерела

Країни – члени альянсу AUKUS – Австралія, США й Велика Британія – використовуватимуть штучний інтелект, морські дрони та космічні радари для пошуку китайських військових підводних човнів у Тихому океані. Про це інформує The Guardian.

Видання вказує, що 2 грудня міністр оборони Австралії Річард Марлз зустрівся в Каліфорнії зі своїми колегами зі Сполучених Штатів і Великої Британії Ллойдом Остіном і Грантом Шаппсом, щоб оголосити про другий "стовп" угоди в межах оборонного союзу AUKUS.

"Це сталося після того, як минулого місяця прем'єр-міністр Ентоні Албанезе звинуватив китайський військовий корабель у "небезпечній та непрофесійній" поведінці після того, як австралійських водолазів поранили сонорними імпульсами, які, як стверджується, випромінював китайський військовий корабель у міжнародних водах біля Японії. Марлз заявив, що інцидент був "небезпечним і непрофесійним" і це питання порушили безпосередньо з Китаєм", – йдеться в повідомленні.

У спільній заяві міністрів йдеться про те, що технології ШІ використовуватимуть у системах, в тому числі на літаках P-8A Poseidon, для обробки інформації з сонобуїв, які виявляють і передають підводні дані, з метою поліпшення "можливостей протичовнової боротьби".

"Алгоритми штучного інтелекту і машинне навчання будуть використовуватися для "посилення захисту сил, точного наведення на ціль, а також розвідки, спостереження і рекогносцировки. Наявні й майбутні підводні човни будуть використовуватися для запуску і підйому підводних апаратів з торпедних апаратів, а квантові технології застосовуватимуться для поліпшення позиціювання, навігації та визначення часу, щоб підвищити скритність і дати можливість військам діяти навіть якщо GPS вийде з ладу", – додають у виданні.

Новини за темою: Україна використовує штучний інтелект для пошуку зниклих безвісти людей

Партнери AUKUS також заявили, що зможуть виявляти нові загрози в космосі за допомогою безперервного радара для відстеження об'єктів у далекому космосі.

І мають намір провести "серію інтегрованих тристоронніх експериментів і навчань", щоб протестувати та вдосконалити роботу морських систем без екіпажу. Також обмінюватимуться та оброблятимуть морські дані, покращуватимуть кібербезпеку і започаткують щорічний конкурс, присвячений технологіям радіоелектронної боротьби.

ШІ вперше відкрив наднову зорю без втручання людини

Штучний інтелект (ШІ) вперше використали для виявлення і класифікації наднових зірок без втручання людини. Про це інформує Science Alert.

Наднова зоря (англ. supernova, – ред.) виділяється тим, що раптово збільшує свою світність у мільярди разів – на 20 зоряних величин, а іноді й більше.

"Вчені з Міжнародної команди розробили інструмент ШІ під назвою Bright Transient Survey Bot (BTSbot), використовуючи машинне навчання на понад 1,4 мільйона зображень з майже 16 тис. джерел. Цей новий інструмент автоматизує процес виявлення вибухів зірок, покращуючи швидкість та запобігає виникненню помилок. А це допомагає дослідникам аналізувати спостереження та розробляти нові гіпотези щодо походження таких космічних вибухів", – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
ФБР підтвердило, що Трампа під час замаху на його життя поранила куля ФБР підтвердило, що Трампа під час замаху на його життя поранила куля
Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів
Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону
Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування