USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Австралії, Великій Британії та США ШІ допоможе виявляти китайські субмарини

Партнери AUKUS також заявили, що зможуть виявляти нові загрози в космосі за допомогою безперервного радара для відстеження об'єктів у далекому космосі
штучний інтелект
ШІ
Джерело: відкриті джерела

Країни – члени альянсу AUKUS – Австралія, США й Велика Британія – використовуватимуть штучний інтелект, морські дрони та космічні радари для пошуку китайських військових підводних човнів у Тихому океані. Про це інформує The Guardian.

Видання вказує, що 2 грудня міністр оборони Австралії Річард Марлз зустрівся в Каліфорнії зі своїми колегами зі Сполучених Штатів і Великої Британії Ллойдом Остіном і Грантом Шаппсом, щоб оголосити про другий "стовп" угоди в межах оборонного союзу AUKUS.

"Це сталося після того, як минулого місяця прем'єр-міністр Ентоні Албанезе звинуватив китайський військовий корабель у "небезпечній та непрофесійній" поведінці після того, як австралійських водолазів поранили сонорними імпульсами, які, як стверджується, випромінював китайський військовий корабель у міжнародних водах біля Японії. Марлз заявив, що інцидент був "небезпечним і непрофесійним" і це питання порушили безпосередньо з Китаєм", – йдеться в повідомленні.

У спільній заяві міністрів йдеться про те, що технології ШІ використовуватимуть у системах, в тому числі на літаках P-8A Poseidon, для обробки інформації з сонобуїв, які виявляють і передають підводні дані, з метою поліпшення "можливостей протичовнової боротьби".

"Алгоритми штучного інтелекту і машинне навчання будуть використовуватися для "посилення захисту сил, точного наведення на ціль, а також розвідки, спостереження і рекогносцировки. Наявні й майбутні підводні човни будуть використовуватися для запуску і підйому підводних апаратів з торпедних апаратів, а квантові технології застосовуватимуться для поліпшення позиціювання, навігації та визначення часу, щоб підвищити скритність і дати можливість військам діяти навіть якщо GPS вийде з ладу", – додають у виданні.

Новини за темою: Україна використовує штучний інтелект для пошуку зниклих безвісти людей

Партнери AUKUS також заявили, що зможуть виявляти нові загрози в космосі за допомогою безперервного радара для відстеження об'єктів у далекому космосі.

І мають намір провести "серію інтегрованих тристоронніх експериментів і навчань", щоб протестувати та вдосконалити роботу морських систем без екіпажу. Також обмінюватимуться та оброблятимуть морські дані, покращуватимуть кібербезпеку і започаткують щорічний конкурс, присвячений технологіям радіоелектронної боротьби.

ШІ вперше відкрив наднову зорю без втручання людини

Штучний інтелект (ШІ) вперше використали для виявлення і класифікації наднових зірок без втручання людини. Про це інформує Science Alert.

Наднова зоря (англ. supernova, – ред.) виділяється тим, що раптово збільшує свою світність у мільярди разів – на 20 зоряних величин, а іноді й більше.

"Вчені з Міжнародної команди розробили інструмент ШІ під назвою Bright Transient Survey Bot (BTSbot), використовуючи машинне навчання на понад 1,4 мільйона зображень з майже 16 тис. джерел. Цей новий інструмент автоматизує процес виявлення вибухів зірок, покращуючи швидкість та запобігає виникненню помилок. А це допомагає дослідникам аналізувати спостереження та розробляти нові гіпотези щодо походження таких космічних вибухів", – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg