USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

МОН розглядає можливості для розбудови сталої системи наставництва для вчителів англійської мови за програмою НУШ

У відомстві нагадали, що в Україні посилюють вивчення англійської мови
вчить англійську
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Міністерство освіти й науки України розглядає можливості для розбудови сталої системи наставництва для вчителів англійської мови. Зокрема, вивчення цієї іноземної мови в Новій українській школі (НУШ) буде пріоритетом, повідомили UWN в пресслужбі відомства.

У МОН нагадали, що в Україні посилюють вивчення англійської мови. А програма НУШ це якраз і враховує.

"Зміни відповідно до посилення вивчення англійської мови в Україні вже заклали в реформу "Нова українська школа", адже вона випередила цю ініціативу. Відповідно до концепції НУШ, затвердили нові державні стандарти для початкової та базової середньої освіти, затвердження очікує стандарт для профільної середньої. На основі стандартів початкової й базової освіти погодили типову освітню програму й модельні навчальні програми до інтегрованих курсів і предметів", – розповіли в міністерстві.

Разом з тим додали, що й надалі вивчення англійської мови в НУШ буде пріоритетом.

Новини за темою: "Постійно залучаємо міжнародні організації, аби придбати навчальну літературу". У МОН розповіли про забезпеченість підручниками класів НУШ

Зокрема, МОН розглядає можливості для:

  • розбудови сталої системи наставництва для вчителів англійської мови;
  • розроблення фахового модуля (очного й дистанційного) професійного розвитку вчителів англійської мови;
  • нарощування підготовки вчителів англійської мови та розроблення рекомендацій щодо інтеграції ключових/наскрізних умінь у навчання англійської мови.

Кабмін планує запустити всеосяжну програму з вивчення англійської мови

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у листопаді минулого року заявляв, що Кабінет міністрів планує запустити всеосяжну і доступну програму з вивчення англійської мови. Про це очільник уряду говорив під час презентації національної програми з популяризації англійської мови в Україні.

"Уряд планує запустити всеосяжну і доступну програму з вивчення англійської мови. Відкриту для кожного, незалежно від фінансового стану чи від місця проживання. З індивідуальним підходом і відкритим доступом до освітніх ресурсів", – зауважив Шмигаль.

Також прем'єр додав, що президент Володимир Зеленський вже подав до Верховної Ради законопроєкт, який офіційно закріплює її статус як мови міжнародного спілкування в Україні.

Читайте також:
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?
Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким
Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою