USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Американська компанія погодилась розмінувати енергетичну інфраструктуру України

Найбільш замінованими є території енергетичної інфраструктури Запорізької, Донецької та Харківської областей
розмінування Харківська область _1

Сапери ДСНС працюють у селищі Проходи Харківської області, 15 березня 2023 р. Це селище з лютого по вересень 2022 року знаходилося під окупацією російських військ. Фото Марієнко Андрій / УНІАН

Джерело: Уніан

Міністерство енергетики України і американська компанія Tetra Tech домовилися про співпрацю у розмінуванні енергетичної інфраструктури. Про це повідомила пресслужба Міненерго. 

"Розмінування енергетичних об’єктів – один з пріоритетів, завдяки якому енергетики зможуть швидше відновлювати електро- і газопостачання населенню", – наголосив міністр енергетики Герман Галущенко. 

За попередніми оцінками компаній паливно-енергетичного сектора, площа територій енергетичної інфраструктури, які потребують обстеження на наявність ділянок, забруднених мінами та вибухонебезпечними залишками війни, становить понад 30 тисяч гектарів лише на підконтрольних Україні територіях. 

Найбільш замінованими є території енергетичної інфраструктури Запорізької, Донецької та Харківської областей. Також розмінування потребують об’єкти у Миколаївській, Дніпропетровській, Херсонській, Сумській, Чернігівській, Житомирській областях, наголосили у відомстві. 

Передбачається, що Tetra Tech, Inc надаватиме технічну допомогу та консультативну підтримку Міністерству енергетики в реалізації заходів протимінної діяльності. 

Також сторони співпрацюватимуть для безпечного відновлення критичної енергетичної інфраструктури України шляхом очищення енергетичних об’єктів, їх майданчиків та прилеглих територій від вибухонебезпечних пережитків війни та їх компонентів, що створюють загрозу життю та здоров’ю людей, та забезпечення належної безпечної експлуатації енергетичних об’єктів.

Раніше ми писали, що харківські конструктори розробили машину для підготовки ґрунту до розмінування. Механізм вже пройшов відповідну сертифікацію, що дозволяє налагодити його виробництво та використовувати для розмінування територій.

В середині жовтня ми писали, що в Україні розмінували майже половину від пріоритетних сільгоспземель.

Також повідомлялось, що польська компанія патентує розмінувальну техніку для використання в Україні.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням