USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Агресія Росії відкинула Україну на 15 років в питанні подолання бідності, – Світовий банк

У СБ також знайшли пояснення дивовижній стійкості країни та українців
Бідність
Джерело: відкриті джерела

У результаті повномасштабного вторгення Російської Федерації до України, за оцінками Світового банку, за межею бідності опинилися ще вісім мільйонів українців, порівняно з довоєнним періодом. Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив регіональний директор Світового банку у Східній Європі Аруп Банерджі.

Таким чином, за його словами, країна відкинута на 15 років назад у досягненні своїх цілей щодо скорочення рівня бідності. 

"У той же час дивовижна стійкість, яку продемонструвала Україна і українці, значною мірою пояснюється складними й успішними реформами у сфері макроекономічного управління та розбудови інститутів, які влада впровадила протягом останніх років перед війною", – додав він. 

Така увага до реформ, на думку Банерджі, а також зміцнення потенціалу і прозорості управління матиме важливе значення для переходу до повоєнного відновлення.

Раніше

Директор Світового банку у Східній Європі Аруп Банерджі розповів про те, які пріорітети визначив уряд України щодо економічних потреб держави. Детальніше тут.

Читайте також:
В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні
Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW
США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, – ЗМІ США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, – ЗМІ