USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Економічні потреби України. У Світовому банку дізналися про пріорітети українського уряду

Кабмін Шмигаля повідомив про пріорітети всіх партнерів із розвитку, включаючи Світовий банк
Світовий банк
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України, зіткнувшись з викликами, які принесло відкрите вторгнення Росії, чітко визначив свої пріорітети щодо економічних потреб і повідомив про це всіх своїх партнерів з розвитку, включаючи Світовий банк. Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" розповів регіональний директор Світового банку у Східній Європі Аруп Банерджі.

За його словами, перший пріорітет – це подальша підтримка держбюджету для надання основних державних послуг, як-от в секторах охорони здоров'я, освіти та соціального захисту.

Другий пріоритет стосується ремонту й відновлення енергетичної системи, яка постійно зазнає атак. Третім пріоритетом є допомога у відновленні критично важливої інфраструктури, що включає ремонт шкіл та лікарень, забезпечення опалення, електропостачання та водопостачання, ремонт транспортних шляхів для відновлення сполучення та надання послуг, а також ремонт житлових приміщень, які зазнали незначної шкоди, з метою їх подальшого використання. Нарешті, сприяння росту економічної діяльності, включаючи підтримку фермерів у наступному сільськогосподарському посівному сезоні та підтримку малого та середнього бізнесу.

Визначення цих пріоритетів, серед іншого, базується на важливих даних, отриманих за результатами "Швидкої оцінки завданої шкоди та потреб на відновлення" (RDNA), що була опублікована у вересні 2022 року, а також збільшенні масштабів завданої шкоди та потреб з того часу.

Раніше

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна розраховує на започаткування нової багаторічної великої програми з МВФ обсягом понад 15 млрд доларів. 

Планується, що програма з Міжнародним валютним фондом складатиметься з двох частин: негайна фінансова підтримка та підтримка структурних реформ, що сприятимуть відновленню.

Читайте також:
Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились. Оновлено Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились. Оновлено
64% українців вважають демократію найкращою системою правління, – опитування 64% українців вважають демократію найкращою системою правління, – опитування
Слідом за Польщею у Литві допустили, що допоможуть  Україні повернути чоловіків призовного віку Слідом за Польщею у Литві допустили, що допоможуть Україні повернути чоловіків призовного віку
США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван