USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

70% загиблих у Газі становлять жінки та діти, – ООН

Після двох тижнів повної блокади в Секторі Гази закінчуються медикаменти, продукти, вода і паливо
Сектор Гази

Наслідки удару ЦАХАЛ по Сектору Гази

Джерело: The Associated Press

Серед загиблих в Секторі Гази від початку завдання ЦАХАЛом авіаударів по анклаву майже 70% – це діти і жінки. Про це розповів генеральний комісар Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт Філіп Лаззаріні, передає пресслужба Організації Об'єднаних Націй.

За його словами, майже 70% загиблих – це діти і жінки. Він послався на дані організацію Save the Children, яка 29 жовтня повідомила, що загалом протягом трьох тижнів у Газі було вбито майже 3200 дітей. Це перевищує кількість дітей, яких щороку вбивають у зонах світових конфліктів із 2019 року.

"Це не може бути "супутнім збитком", – зауважив комісар. Також додав, що "нинішня облога Гази – це колективне покарання".

Лаззаріні також наголосив, що бомбардування анклаву призвели до "безпрецедентних руйнувань", а евакуація мешканців півночі на південь не запобігла загибелі багатьох із них, оскільки і ця частина Сектору Гази зазнає обстрілів.

Крім того, за його словами, після двох тижнів повної блокади в Секторі Гази закінчуються медикаменти, продукти, вода і паливо, а вулиці починають переповнюватися стічними водами.

"Сьогодні жителі Гази відчувають, що до них ставляться не так, як до інших цивільних осіб", – сказав він.

Зазначається, що більшість із них відчувають себе в пастці війни, до якої вони не мають жодного стосунку. 

Нагадаємо, ми писали, що військовий кабінет Ізраїлю 28 жовтня одностайно ухвалив рішення про розширення наземної операцію у Секторі Гази.

МЗС Ізраїлю видало розпорядження про те, що дипломати країни повинні покинути Туреччину. Таке рішення прийняте через дії та різкі заяви президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана.

У п'ятницю, 27 жовтня, Генасамблея ООН ухвалила резолюцію щодо загострення конфлікту на Близькому Сході. Проєкт документа підготували Йорданія і ще понад 40 країн. Резолюцію не підтримали 14 країн, зокрема Чехія. Ще 45 країн утрималися, зокрема, Україна.

Резолюція Організації Об'єднаних Націй засуджує насильство щодо палестинців та ізраїльтян, а також закликає до гуманітарного перемир'я і звільнення заручників.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає