USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

66-річний українець хотів ввезти в Німеччину 455 тисяч євро готівкою. Пенсіонера затримали в аеропорту Мюнхена

Інцидент стався ще 19 листопада 2023 року, але розслідування в справі й досі триває
конфісковані гроші
Конфісковані гроші
Джерело: Українська правда

Митники в аеропорту Мюнхена (Німеччина) конфіскували майже 455 тисяч євро готівкою, які намагався ввезти із собою 66-річний пенсіонер з України. Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Головне митне управління в Мюнхені.

Інцидент стався ще 19 листопада 2023 року. Під час перевірки на вході до термінала пенсіонер сказав, що має при собі близько 300 євро готівкою, що й підтвердила перевірка.

"Але вже після цього перед посадкою невідомий чоловік передав подорожувальнику ручну поклажу. Після повторної перевірки подорожувальника в переданій ручній поклажі виявили майже 455 тисяч євро. Готівку конфіскували, а проти чоловіка розпочали штрафне провадження", – зазначили в митниці.

Речниця відомства Марі Мюллер додала, що українець не зміг пояснити джерела походження грошей. Розслідування у справі досі триває.

"Правоохоронці перевіряють версію про відмивання коштів. Якщо походження готівки не буде підтверджене, всі гроші конфіскують на користь держави", - повідомив представник митниці Крістіан Шюттенкопф.

Новини за темою: Кожен другий пенсіонер в Україні отримує менше ніж 4000 гривень

У Головному митному управлінні Мюнхена нагадали, що під час в’їзду з-за меж Євросоюзу потрібно декларувати письмово готівку й коштовності загальною вартістю від 10 тисяч євро.

Українці в Німеччині

До речі, уряд Німеччини розглядає можливість припинення фінансової допомоги для українських біженців, які перебувають в країні протягом певного часу і відмовляються від праці. Зокрема, може стосуватися тих, хто протягом до двох місяців не хоче працювати.

Як пише видання, тоді держава покриє лише витрати на проживання та комунальні послуги для осіб, які перебувають на соціальному забезпеченні.

"Після цього терміну особам знову запропонують роботу. І в разі відмови можуть застосовувати санкції. Німеччина є однією з країн, яка приймає найбільше українських переселенців – понад 1 мільйон осіб, які отримують фінансову допомогу. Проте існує обурення щодо того, що лише обмежена кількість біженців знаходить роботу", – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ
У Німеччині росіянин вбив двох українських військових. Оновлено У Німеччині росіянин вбив двох українських військових. Оновлено