USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

1:3: У Міноборони зазначили про співвідношення добровольців й мобілізованих

У відомстві стверджують, що лишається потенціал захищати Україну
ЗСУ форма
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Станом на травень співвідношення добровольців та мобілізованих, які прийшли до армії, складає один до трьох. Про це заявила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова під час конференції "‎Міноборони і партнерство з громадськістю: співпраця, досягнення, виклики".

Зокрема Калмикова акцентувала на важливості кадрової політики стратегії, яка передбачає призначення військовослужбовців на посади відповідно до їхньої фаховості та компетенції.

"Впроваджуються системні зміни в Силах оборони, створюється нова система кадрової політики та розвивається мережа рекрутингових центрів – їх уже 22. Цього тижня плануємо відкрити ще три, і результати вражають. Станом на травень співвідношення добровольців та мобілізованих, які прийшли до армії, складає один до трьох. Це говорить, що в нас залишається потенціал захищати Україну", – розповіла посадовиця.

Новини за темою: Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу

Мобілізація триває

Як відомо, закон про мобілізацію набрав чинності 18 травня. Усі чоловіки віком від 18 до 60 років протягом 60 календарних днів від початку дати дії закону зобов’язані оновити дані стосовно свого місця перебування. А вручення повістки буде вважатися здійсненим тоді, коли ТЦК надішле документ на останню відому адресу, за якою зареєстрована особа.

Крім того, президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо посилення покарання за порушення військового обліку та ухилення від мобілізації. Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку тягне за собою накладення штрафу від 3 тис. 400 до 5 тис. 100 гривень.

Не менш важливо, щоб у громадянина була інформація щодо оновлення даних з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Приписне посвідчення, військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного – ці документи мають постійно бути при собі.

До того ж оновити дані, згідно з новим законом, можна через застосунок "Резерв+". Він надає можливість оперативного оновлення даних і доступу до інформації в реєстрі "Оберіг" та став доступним для скачування на смартфонах через App Store і Google Play Market з 18 травня. Також питання електронних повісток обговорювали під час роботи над новим законопроєктом про мобілізацію. Кінцева позиція – електронних повісток через електронні кабінети не буде, заявляв член комітету Верховної Ради з нацбезпеки і нардеп Федір Веніславський.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі