USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Як через "Оберіг" шукатимуть ухилянтів: Роз’яснення ТЦК

Сервіс збирає інформацію з різних реєстрів і через ці дані роботодавців будуть змушувати організувати прибуття ухилянтів до ТЦК
оберіг ЗСУ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Заступник очільника мобілізаційного відділу ТЦК Солом’янського району Києва підполковник Павло Литвин роз’яснив, як сервіс "Оберіг" допомагатиме шукати ухилянтів. Про це він розповів в інтерв’ю "Громадське".

За його словами, сервіс збирає інформацію з різних реєстрів, зокрема про платників податків. За цими даними військкомат потім може шукати роботодавців, у яких працюють військовозобов’язані, яких розшукують. І тоді роботодавець мусить організувати прибуття цієї людини до військкомату.

"Паперовий облік військовозобов’язаних мав суттєву ваду: людина формально перебувала на обліку, а реально ТЦК не знав, де її шукати. Начебто маємо десятки тисяч військовозобов’язаних, а поповнити армію нема ким. Спробуй, вручи повістку, якщо людина не відчиняє тобі двері…", – пояснює він.

Які документи мають носити із собою військовозобов’язані?

Військовозобов’язані, призовники та резервісти мають постійно носити із собою приписне посвідчення, військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного. 

Крім того, важливо, щоб була інформація щодо оновлення даних з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Закон про мобілізацію

18 травня в Україні запрацював новий закон про мобілізацію

Тепер усі чоловіки віком від 18 до 60 років протягом 60 календарних днів зобов’язані оновити дані стосовно свого місця перебування. А вручення повістки буде вважатися здійсненим тоді, коли Територіальний центр комплектування надішле документ на останню відому адресу, за якою зареєстрована особа.

На облік будуть братися громадяни із 17 років. Виняток – особи, які відбувають покарання. 

Що таке додаток "Резерв+"?

Зазначимо, що оновити дані, згідно з новим законом, можна через застосунок "Резерв+". Він надає можливість оперативного оновлення даних і доступу до інформації в реєстрі "Оберіг" та став доступним для скачування на смартфонах через App Store і Google Play Market з 18 травня.

Технічна команда працює 24/7, виправляє всі помилки та реагує на зауваження.

Читайте також:
У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"