USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Solo una vittoria. Все, що потрібно знати про вирішальний матч збірної України з футболу

Час Х (не плутати з новою назвою Твіттера) наближається, до нього лишилось 10 годин. Саме час детальніше поговорити про матч, який наші футболісти називають "Гра усього життя"
Збірна України з футболу
Фото Павла Кубанова
Джерело: УАФ

Сьогодні, 20 листопада, національна збірна України з футболу в рамках відбору на чемпіонат Європи-2024 зіграє проти збірної Італії.

Чому цей матч важливий? 

Він вирішує долю обох збірних у нинішньому відборі. Ось ситуація у відбірній групі станом на зараз: 

Джерело: скріншот

Збірна Англії путівку на Євро вже собі забезпечила. За другу путівку у групі змагаються якраз Італія та Україна, у яких перед сьогоднішнім матчем порівно очок. 

Який результат влаштовує Україну? 

На жаль, тільки перемога. Річ у тому, що за рівності очок додатковим показником є очні зустрічі. Минулу зустріч українська збірна програла, отже нічия підопічних Сергія Реброва аж ніяк не влаштовує. 

Де дивитися та коли матч

Якщо ви зараз у Німеччині – подивитись можна буде на стадіоні "БайАрена" у Леверкузені. В Україні поєдинок покажуть на MEGOGO та регіональних каналах "Суспільного". 

Початок о 21:45 за київським часом. 

Україна. Напередодні

Збірна України з футболу. Фото Павла Кубанова

Джерело: УАФ

Втрат у складі збірної немає, доступні всі найсильніші. Більше того, варто відзначити хорошу форму лідерів команди: півзахисника Віктора Циганкова та форварда Артема Довбика (обидва – представники іспанської "Жирони"). Пройшов свій негативний пік Олександр Зінченко з лондонського "Арсенала", непогано виглядає Анатолій Трубін (португальська "Бенфіка").

Та і, зрештою, важко наразі сказати, хто з гравців відверто випадає з основної обойми. 

Орієнтовний склад збірної України: Трубін – Миколенко, Матвієнко, Забарний, Караваєв – Зінченко, Степаненко – Мудрик, Судаков, Циганков – Довбик. 

Італія. Напередодні

Джерело: відкриті джерела

У італійців є втрати, при цьому достатньо відчутні. Не зіграють: Бастоні ("Інтер"), Мерет ("Наполі"), Толой ("Аталанта"), Калабрія ("Мілан") та Локателлі ("Ювентус")

Орієнтовний склад збірної Італії: Доннарумма – ДіМарко, Ачербі, Гатті, Ді Лоренцо – Барелла, Жоржиньо, Бонавентура – К'єза, Распадорі, Берарді. 

Прогноз

Україні критично необхідно йти в атаку, а нинішня Італія – в принципі не дуже захисна команда (Північна Македонія кілька днів тому їй два м'ячі організувала). Тому варіант з ТБ 2,5 може бути цілком робочим. Тільки якщо вже зібрались ставити на цей матч – грайте відповідально. 

Якщо Україна не виграє – це все, кінець? 

Ні. Тоді перед Україною відкривається можливість потрапити на Євро через плей-оф, який буде сформований за рейтингом Ліги націй. Станом на зараз наша збірна гарантовано туди потрапляє. 

Про цей варіант детальніше поговоримо пізніше. У разі, якщо він в принципі знадобиться. Прямо зараз всі думки, плани і цілі – на матч з Італією. 

Читайте також:
Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, – Камельчук Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, – Камельчук
Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні
В Україні запрацював е-кабінет постраждалого та контактний центр для військових і правоохоронців В Україні запрацював е-кабінет постраждалого та контактний центр для військових і правоохоронців
Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ