Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50

У Смілі двоє чоловіків заробили на продажі гуманітарних авто більше 31 млн грн

Замість того, щоб передати авто в ЗСУ, ділки продавали їх цивільним за готівку
У Смілі чоловіки продавали авто, призначені для ЗСУ
Джерело: Нацполіція

В Черкаській області 40 та 32-річні жителі Сміли налагодили схему завезення транспортних засобів як гуманітарну допомогу. Попри заборону продажу гумдопомоги, яку вони мали безоплатно передати ЗСУ, ділки продавали авто цивільним особам за готівку. Для цього "продавці" підшукували покупців, а також розміщували оголошення про готові авто до продажу на одній з інтернет-платформ, повідомляє поліція Черкаської області.

За такою схемою фігуранти продали понад 190 автомобілів загальною сумою близько 31,5 мільйонів гривень. Чоловіків затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання ними 15 тисяч доларів за продаж трьох позашляховиків марок BMW X5, Mercedes ML 270 та VW Touran.

Чоловікам повідомлено про підозру. Суд обрав запобіжні заходи: одному – цілодобовий домашній арешт, іншому - тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 90 840 гривень.

"Їм загрожує до семи років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років та з конфіскацією майна", - повідомляє поліція.

Нині триває досудове розслідування. Поліцейські встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до незаконної схеми.

Правоохоронці викрили в Полтаві керівника благодійної організації, який заробив понад 35 млн гривень на продажі авто, які завозив як гуманітарну допомогу для ЗСУ. А попри заборону продажу гумдопомоги, яку повинен був безоплатно передати воїнам, ділок організував продаж авто цивільним людям та військовим за готівку.

Читайте також:
Понад дві тисячі викликів через так звані замінування опрацювали правоохоронці за 14 жовтня
Вчилися ліквідовувати наслідки ракетних ударів по хімічно-небезпечних об'єктах та багатоповерхівках: В Україні провели масштабні навчання
Понад 1700 дітей в Україні числяться в Реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин
Палили колії та об’єкти ЗСУ на замовлення РФ: Затримано п’ятьох підозрюваних