Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.96
Готівка
45.60

Війська РФ просунулися в районі Вугледара

Водночас вороги продовжували наступати в районах Костянтинівки, Антонівки та Водяного
Вугледар
Джерело: відкриті джерела

Війська РФ просунулися на південний захід від Вугледара Донецької області. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти зазначають, що загарбники 14 жовтня здійснили "підтверджене" просування поблизу Вугледара в ході наступальних операцій у цьому районі.

Зокрема геолокаційні кадри, опубліковані 12 жовтня, свідчать, що російські війська нещодавно просунулися на північний захід від Водяного (на північний схід від Вугледара).

"14 жовтня російські так звані блогери заявили, що путінські війська просунулися на північний захід від Водяного та на північний захід від Вугледара. Однак ISW не знайшов підтвердження цим заявам", – йдеться у звіті.

Водночас аналітики заявляють, що вороги продовжували наступати в районах Костянтинівки, Антонівки, Катеринівки та Водяного. А також на північний захід від Вугледара в бік Богоявленки і на захід від Вугледара біля Золотої Ниви.

Що кажуть у Генштабі ЗСУ?

Тим часом у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України йдеться, що протягом минулої доби по всій лінії фронту зафіксовано 198 бойових зіткнень.

Наприклад, ворожі атаки на Курахівському напрямку Сили оборони відбили в районах населених пунктів Ізмайлівка, Гірник, Зоряне, Курахівка, Цукурине, Новодмитрівка, Новоселидівка, Антонівка, Костянтинівка, Катеринівка, Георгіївка та Водяне. У цих населених пунктах окупанти 50 разів намагалися прорвати оборону українських військ. Найбільш активно ворог діяв біля Георгіївки, Новодмитрівки та Антонівки.

А на Времівському напрямку наші захисники відбили три атаки російських військ у районі Богоявленки.

Разом з тим, за даними експертів DeepState на 15 жовтня, російські війська просунулися біля Невського, Водяного, Золотої Ниви, Приютного та в Торецьку.

Новини за темою: 72-га ОМБр імені Чорних Запорожців, яка понад два роки боронить Вугледар, отримала нового комбрига

Як відомо, 2 жовтня ЗСУ заявили про вихід з Вугледара. За словами пресофіцера 72-ї ОМБр ЗСУ  ім. Чорних Запорожців Арсенія Приліпки, далі місто тримати вже "було б критично для наших підрозділів, важко й українські війська б зазнали більше втрат".

Читайте також:
Понад шість мільйонів українців з часу великої війни знайшли прихисток у Європі та поза нею
Бажання професійного розвитку, відсутність задовільної зарплати і зростання вартості життя, – українці називають основні причини виїзду за кордон
Російські війська просунулися неподалік Куп'янська, Торецька і Покровська
Цьогоріч ЗСУ знищили більше ніж 10 тисяч артсистем ворога, – Міноборони