Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.96
Готівка
45.60

Зеленський представляє План перемоги. Що в ньому?

План містить п'ять пунктів та три таємних додатки
Володимир Зеленський
Джерело: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 16 жовтня, вперше представив українцям План перемоги – комплекс заходів, які мають забезпечити справедливе закінчення війни з Росією. Задля цього він виступив у Верховній Раді.

У плані п'ять пунктів: 

  • Геополітичний. Запрошення до НАТО вже зараз. 
  • Військовий. Зміцнення оборони. Нарощування власного виробництва, а також збільшення допомоги від західних партнерів. Крім того, повернення війни на територію Росії. Партнери повинні допомогти комплектувати резерви українських бригад, вивести українську ППО на такий рівень, який буде достатнім для захисту населених пунктів. Також пункт передбачає спільні зусилля з європейськими сусідами для збиття російських ракет і дронів в межах доступу повітряного щита партнерів. А ще – розширення операцій із застосуванням українських ракет і дронів, зняття партнерами обмежень на застосування зброї, надання Україні супутникових даних у реальному часі. Цей пункт має таємний додаток, доступний партнерам, які можуть допомогти.
  • Стримування. У тому числі розміщення на території України комплексного неядерного пакета стримування подальшої російської агресії. 
  • Економічний. Стратегічний економічний потенціал. Тобто цінні природні ресурси, "які посилять або Росію, або Україну та демократичний світ".  
  • Безпековий. Післявоєнний час. Україна пропонує заміщення військових США в Європі після війни. 

Другий, третій та четвертий пункти мають таємні додатки, які презентували партнерам. До таємних додатків мають доступ ті партнери, у яких є відповідний військовий потенціал допомоги.

"Якщо план вдасться реалізувати, то війну можна буде завершити не пізніше наступного року", – наголосив глава держави.

Раніше Зеленський зазначав, що кінець війни набагато ближчий, ніж будь-хто думає, і закликав союзників й надалі підтримувати нашу державу. Щодо плану перемоги президент заявляв західним медіа, що "це – зміцнення України".

Читайте також:
Як за чотири місяці змінився рівень довіри українців до Зеленського
Зеленський вивів з-під санкцій більшість контрабандистів, – ЗМІ
На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України
Другий Саміт миру має відбутися у листопаді, але дата наразі невідома, – Зеленський