Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50

У новому пакеті військової допомоги від Австралії Україна отримає 49 танків Abrams

Ці танки незабаром будуть списані з озброєння країни
Abrams
Джерело: відкриті джерела

Австралія підготувала пакет військової допомоги для України на суму 245 мільйонів доларів. До нього увійшли 49 танків Abrams. Про це пише ABC.

Зазначається, Канберра передасть Києву танки Abrams, які незабаром будуть списані з озброєння армії країни. Офіційно про передачу танків повідомить глава Міноборони Австралії Річард Марлз під час засідання міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі.

Видання додає, що нещодавно Австралія отримала перший з 75 нових танків M1A2, які поступово замінять старі моделі M1A1. Передача танків вимагала отримання дозволу від Сполучених Штатів Америки згідно з міжнародними нормами торгівлі зброєю.

Ще в липні стало відомо, що уряд Австралії хоче надати Україні ще 250 мільйонів доларів військової підтримки, що є найбільшою допомогою від Канберри з початку повномасштабної війни.

У квітні країна оголосила про виділення допомоги на 100 млн доларів. Половина цієї суми мала бути спрямована на велику партію ПЗРК. Понад 30 млн доларів – на безпілотники в рамках "Коаліції дронів", а решта суми – на інші військові потреби.

Читайте також:
На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України
До кінця року Велика Британія надасть Україні більше артсистем AS-90
Україна та Хорватія підписали безпекову угоду
Франція відправляє в Україну 12 САУ Caesar