Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50

Понад дві тисячі викликів через так звані замінування опрацювали правоохоронці за 14 жовтня

У поліції заявляють, що такі повідомлення – це почерк російських спецслужб
Правоохоронці перевіряють повідомлення про замінування
Джерело: Нацполіція

Правоохоронці опрацювали понад дві тисячі викликів через так звані замінування, які надходили вчора, 14 жовтня. Про це передає пресслужба Національної поліції.

Переважна більшість повідомлень надійшла з російських IP-адрес та здебільшого стосувалася "мінування" адмінбудівель, кажуть правоохоронці. Проте всі повідомлення виявились неправдивими.

За фактом завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян порушені кримінальні провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України.

"Такі повідомлення – це почерк російських спецслужб, якими вони ведуть проти України гібридну війну, намагаючись спричинити масову паніку та виснажити систему державних і правоохоронних органів", – прокоментували у Нацполіції.

Що передувало?

Напередодні вдень Україною ширилися повідомлення про мінування державних будівель: навчальних закладів, судів, Міністерства культури, інших адмінбудівель.

У Києві навіть евакуювали працівників Міністерства фінансів через повідомлення про так зване мінування.

А за кордоном такі листи отримали понад 60 дипустанов України й також структурні підрозділи МЗС. У зв'язку з цим міністр Андрій Сибіга доручав посилити заходи безпеки.

Читайте також:
У Смілі двоє чоловіків заробили на продажі гуманітарних авто більше 31 млн грн
Анонімні листи про замінування будівель сьогодні отримали понад 60 закордонних дипломатичних установ України
Вчилися ліквідовувати наслідки ракетних ударів по хімічно-небезпечних об'єктах та багатоповерхівках: В Україні провели масштабні навчання
Понад 1700 дітей в Україні числяться в Реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин