Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Палили колії та об’єкти ЗСУ на замовлення РФ: Затримано п’ятьох підозрюваних

Один з підозрюваних раніше був судимий за наркоторгівлю і хуліганство
Підозрювані взяті під варту
Джерело: Нацполіція

Правоохоронці затримали ще п’ятьох підозрюваних у підпалах на замовлення спецслужб РФ. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Слідство встановило, що фігурантів завербували ворожі агенти через Телеграм-канали. Вони підпалювали автомобілі Сил безпеки та оборони України і об’єкти "Укрзалізниці" в Одесі й на Київщині. За скоєне їм загрожує довічне позбавлення волі.

Одеса

В місті правоохоронці затримали трьох чоловіків, які підпалили мікроавтобус Volkswagen Transporter, що належить військовому ЗСУ. Також зловмисники підпалили сигнальне обладнання на одній із залізничних станцій.

Київщина

Зловмисники підпалили релейну шафу "Укрзалізниці". Проте обладнання пошкоджень не зазнало.

Поліція встановила, що один з підозрюваних раніше був судимий за наркоторгівлю і хуліганство. Він також залучив до підривної діяльності на користь Росії 16-річного спільника.

Слідчі СБУ повідомили їм про підозру залежно від скоєного у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 ККУ) та замаху на диверсію, вчинену в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу).

Підозрювані взяті під варту. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Читайте також:
Вчилися ліквідовувати наслідки ракетних ударів по хімічно-небезпечних об'єктах та багатоповерхівках: В Україні провели масштабні навчання
Понад 1700 дітей в Україні числяться в Реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин
10 тис. доларів за роботу з бронюванням від призову: У Києві кандидата наук спіймали на хабарі
Ухилення від мобілізації на Рівненщині коштувало майже 17 тис. доларів: Правоохоронці викрили чергову схему