Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50

У Харкові затримали зрадника, який коригував російські удари та здавав ворогу позиції ЗСУ

Він відстежував місця масового зосередження військових та техніки
У Харкові затримали навідника російських ударів
Джерело: СБУ

У Харкові Служба безпеки України затримала 33-річного агента РФ, який здавав ворогу місця розташування особового складу ЗСУ та техніки. Окупантів також цікавили засоби ППО України.

Щоб влучно завдавати ударів, росіяни просили найманця відстежувати і передавати їм місця дислокації зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій Збройних сил України. 

Чоловік вів приховану фіксації зазначених об'єктів та передавав їх ворогу. Зібрану інформацію він передавав своєму російському куратору у вигляді фото та відео, додаючи детальний опис.

Крім цього підозрюваний отримував від ворога завдання звітувати про наслідки завданих ударів і також передавав цю інформацію окупантам. 

"Співробітники СБУ затримали агента, коли він виконував нове завдання від ФСБ. На місці події у нього вилучено мобільний телефон із доказами роботи на ворога", – повідомляє спецслужба.

Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нещодавно Служба безпеки України затримала агента РФ, який мобілізувався до ЗСУ, щоб коригувати удари рашистів по українській армії. Слідство встановило, що зрадником виявився 30-річний житель Одеси. Російська спецслужба завербувала його через Телеграм-канали, де він шукав швидкий заробіток.

Днями СБУ разом з поліцією нейтралізувала групу неповнолітніх підпалювачів, які на замовлення російських спецслужб знищували релейні шафи "Укрзалізниці" у Чернігівській області. 

Читайте також:
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів
У Смілі двоє чоловіків заробили на продажі гуманітарних авто більше 31 млн грн
У новому пакеті військової допомоги від Австралії Україна отримає 49 танків Abrams
ЗСУ вдарили по полігону росіян на Запоріжжі, коли ті проводили тренування