USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10
Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10

У Полтаві затримали керівника благодійної організації, який заробив на продажі авто для ЗСУ понад 35 млн гривень

За скоєне махінатору може загрожувати до семи років ув’язнення
затримання благодійника_1
Під час слідчих дій
Джерело: Нацполіція

Правоохоронці викрили в Полтаві керівника благодійної організації, який заробив понад 35 млн гривень на продажі авто, які завозив як гуманітарну допомогу для ЗСУ. А попри заборону продажу гумдопомоги, яку повинен був безоплатно передати воїнам, ділок організував продаж авто цивільним людям та військовим за готівку, повідомили в пресслужбі Національної поліції України.

До схеми "винахідник" залучив кількох осіб, які підшукували покупців, готували авто до продажу та юридично оформлювали документи, пов’язані з продажем.

А щоб приховати злочинну діяльність, один з учасників оборудки за вказівкою керівника благодійного фонду відправляв до профільного міністерства підроблені звіти.

Затримали фігуранта якраз під час реалізації ним чергової автівки, яку завозили на територію України як гуманітарну допомогу. 

"За такою схемою фігуранти реалізували понад 230 автомобілів, що ввезені для потреб Збройних сил України чи інших військових формувань в умовах воєнного стану на суму понад 35 млн гривень", – розповіли правоохоронці.

Нині зловмиснику оголосили підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Також тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності усіх, задіяних у схемі.

За скоєне махінатору може загрожувати до семи років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Правоохоронці не називають імені підозрюваного, однак, за інформацією джерел місцевого видання, це Ігор Панченко. Чоловік є директором БО "Благодійний фонд "Незламна Полтавщина", яку заснували минулого року в березні. 

Ігор Панченко
Джерело: відкриті джерела

Новини за темою: Правоохоронці відкрили майже 200 проваджень через підпали автівок військових

Влітку в Україні викрили схему торгівлі трофейною зброєю, яку продавали криміналітету. Правоохоронці затримали відразу дев'ятьох членів банди, які орудували в різних регіонах країни.

Читайте також:
Палили авто ЗСУ: У Києві затримали ще чотирьох поплічників РФ Палили авто ЗСУ: У Києві затримали ще чотирьох поплічників РФ
Київський бізнесмен заробив майже чотири мільйони гривень на відсутніх дронах для військової частини на Закарпатті Київський бізнесмен заробив майже чотири мільйони гривень на відсутніх дронах для військової частини на Закарпатті
Привласнили понад два мільйона доларів: Правоохоронці ліквідували міжнародний шахрайський кол-центр Привласнили понад два мільйона доларів: Правоохоронці ліквідували міжнародний шахрайський кол-центр
15 мільйонів українців потребують гуманітарної допомоги, – генсек ООН 15 мільйонів українців потребують гуманітарної допомоги, – генсек ООН