Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Трамп заявив, що Гарріс "видає себе за темношкіру", щоб перемогти на виборах

Колишній глава США вважає, що його опонентка, заявляючи про колір шкіри, хоче завоювати підтримку американців
Камала Гарріс
Джерело: Bloomberg

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп звинуватив свою опонентку Камалу Гарріс у маніпуляції. За його словами, раніше вона позиціонувала себе як індіанка, тепер же каже, що є темношкірою. Про це пише Reuters.

"Я не знав, що вона чорношкіра, поки кілька років тому вона не стала чорношкірою, і тепер вона хоче, щоб її називали чорношкірою. Тож я не знаю, індіанка вона чи чорношкіра", – сказав Трамп під час виступу в Національній асоціації чорношкірих журналістів у Чикаго.

Згодом на передвиборчому мітингу в штаті Пенсильванія Трамп заявив, що Гарріс "фальшивить", змінюючи свій імідж. Крім цього, експрезидент США написав про це у своїй соцмережі Truth Social.

"Божевільна Камала каже, що вона індійка, не темношкіра… Вона використовує усе, у тому числі свою расову ідентичність", – йдеться в дописі Трампа.

Своєю чергою Гарріс назвала заяви Трампа про її расову належність "старим шоу" з демонстрацією розколу та неповаги.

"Американський народ заслуговує на лідера, який каже правду, який не відповідає з ворожістю й злістю, коли йому показують факти. Нам потрібен лідер, який розуміє, що те, що наші відмінності не розділяють нас, – ця різність є головним джерелом нашої сили", – сказала вона.

Камала Гарріс – донька ямайського батька та індійської матері, які іммігрували до США. Вона навчалася в одному з найвідоміших історично чорних університетів країни – Університеті Говарда, де також вступила в історично чорне жіноче товариство Alpha Kappa Alpha. За даними AP, бувши сенаторкою США, Гарріс була членкинею Конгресу чорношкірих партій. Наразі вона перша чорношкіра жінка та американка азіатського походження на посаді віцепрезидента.

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс випереджає свого опонента Дональда Трампа у чотирьох ключових штатах із семи. Голосування в цих регіонах може вирішити результат виборів у листопаді.

Тижнем раніше у Сполучених Штатах Америки провели опитування щодо кандидатів у президенти Америки. Серед двох лідерів американці віддали перевагу Камалі Гарріс. Так, вона набрала 44%, а Трамп – 42%. Таким чином, нинішня віцепрезидентка США випередила колишнього главу держави на 2%.

Читайте також:
Іранські хакери надсилали команді Джо Байдена украдені передвиборчі матеріали Дональда Трампа
Гарріс планує зустріч із Зеленським у Вашингтоні наступного тижня
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
Новий замах на Трампа: Що відомо про стрілянину біля гольф-клубу, де перебував колишній президент США