Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

СБУ затримала одеського фітнес-тренера, який на замовлення ФСБ палив автомобілі українських військових

Йому загрожує до восьми років позбавлення волі
СБУ затримала агента РФ
Джерело: СБУ

В Одесі затримали 32-річного фітнес-тренера, який на замовлення РФ намагався спалити шість військових автомобілів ЗСУ. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Українські спецслужбовці з'ясували, що 32-річний одесит палив військові автівки задля грошової винагороди, яку йому обіцяли росіяни. Серед авто, які йому треба було знищувати, – військові позашляховики, пікапи, мультівени.

Так, "гастролюючи" по трьох містах України, фігурант протягом кількох днів намагався знищити шість транспортних засобів Сил оборони. 

"Задокументовано, як зловмисник підпалив мультівен ЗСУ в Києві. Для цього він прибув з портового міста до столиці, де на одну добу орендував квартиру. Після виявлення потенційної цілі та її "погодження" з російським куратором його агент придбав легкозаймисту рідину та сірники. Маскуючись під темним одягом та капелюхом, фігурант вночі прибув до припаркованого військового авто, підпалив його та відзняв загоряння на камеру свого телефону. Відео з місця злочину потрібне було спецслужбі РФ для проведення інформаційно-психологічних спецоперацій про нібито наявність проросійського підпілля в столиці України", – розповіли в СБУ.

За аналогічним алгоритмом ворожий агент планував діяти на території міст мільйонників. Зараз одесит перебуває під вартою. Йому загрожує до восьми років тюрми.

Нещодавно поліція Одеської області затримала шістьох чоловіків, яких підозрюють у роботі на РФ. З'ясувалося, що вони на замовлення ФСБ спалювали авто військових. Вдень хлопці працювали кур'єрами – розвозили їжу на скутерах, а вночі їхали палити військові авто. Все це на замовлення Росії.

Вони спочатку фотографували машину, надсилали кураторам ФСБ на погодження, а після затвердження вночі обливали техніку легкозаймистою речовиною і підпалювали. Обов'язковою умовою було – зняти палаючу автівку на відео. Таким чином вони спалили 15 машин.

А у Вінницькій області 17-річний юнак намагався спалити корпус ТЦК. Хлопця затримали "на гарячому", щоправда, після того як він жбурнув пляшку з "коктейлем Молотова" у стіну військкомату і зафіксував це на відео.

Теги: СБУ
Читайте також:
Службовці українського проєктного інституту надавали допомогу у відновленні нафтогазового комплексу РФ
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем
Атака на "Охматдит": Встановлено особу російського генерала, який командував ракетним ударом