USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

У Вінницькій області 17-річний юнак за завданням ФСБ намагався спалити ТЦК

Хлопець прибув на Вінниччину з Одеси спеціально за завданням російських спецслужб
СБУ
Джерело: СБУ

У Вінницькій області 17-річний юнак намагався спалити корпус ТЦК. Його затримала Служба безпеки.

Історія цього сміливця почалася навесні, коли він опублікував своє резюме на сайті для пошуку роботи. Його помітили російські спецслужбовці і зв'язалися з хлопчиною, щоб запропонувати "заробіток".

Спочатку як тестове завдання юнак фотографував локації військових в Одесі. Згодом отримав серйозніше завдання: поїхати до Вінницької області, щоб спалити там ТЦК.

Хлопця затримали "на гарячому", щоправда, після того як він жбурнув пляшку з коктейлем Молотова у стіну військкомату і зафіксував це на відео.

Після цього завдання юний диверсант мав зробити серію підпалів у Житомирській області. Також йому ставили завдання – підпалювати машини військових.

"Під час обшуків у фігуранта вилучено саморобну запалювальну суміш та мобільний телефон, який він використовував для фільмування злочину та спілкування з агресором. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна", – повідомляє СБУ.

Нещодавно поліція Одеської області затримала шістьох чоловіків, яких підозрюють у роботі на РФ. З'ясувалося, що підозрювані на замовлення ФСБ спалювали авто військових. Вдень хлопці працювали кур'єрами – розвозили їжу на скутерах, а вночі їхали палити військові авто. Все це на замовлення Росії.

Хлопці спочатку фотографували машину, надсилали кураторам ФСБ на погодження, а після затвердження вночі обливали техніку легкозаймистою речовиною і підпалювали. Обов'язковою умовою було – зняти палаючу автівку на відео. Таким чином вони спалили 15 машин.

Читайте також:
Затримали корегувальника ракетних ударів на Чернігів та підпалювача об'єктів УЗ: Виявився агентом ФСБ Затримали корегувальника ракетних ударів на Чернігів та підпалювача об'єктів УЗ: Виявився агентом ФСБ
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем
Атака на Атака на "Охматдит": Встановлено особу російського генерала, який командував ракетним ударом
Схеми для ухилянтів: СБУ оголосила нову підозру очільнику Бучанського ТЦК Схеми для ухилянтів: СБУ оголосила нову підозру очільнику Бучанського ТЦК