Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом

Росіян цікавили опорні та командні пункти однієї з бригад Збройних сил України
Джерело: СБУ

Служба безпеки України затримала чоловіка, який домовився з росіянами про співпрацю: його завданням було інформувати російську армію про місця дислокації ЗСУ під Покровськом Донецької області. За це РФ пообіцяла зраднику 1 млн рублів.

За інформацією військової контррозвідки СБУ, під прицілом ворога опинилися опорні та командні пункти бригади ЗСУ, яка тримає оборону в цьому районі. Окупанти завербували українського військовослужбовця дистанційно, обіцяючи йому 1 мільйон рублів за співпрацю. Однак обіцяних коштів зрадник так і не отримав – російська спецслужба використовувала це виключно для вербування.

"СБУ вчасно виявила агента та затримала його під час передачі геолокацій передових позицій українських військ. У затриманого вилучено мобільний телефон, через який він контактував з куратором – оперативним співробітником ФСБ, особу якого вже встановлено", – повідомили спецпризначенці.

Додатково було з'ясовано, що зловмисник мав передати російським спецслужбам організаційно-штатну структуру бригади ЗСУ, сподіваючись на нові вербування та отримання розвідданих про оборону Покровська.

Затриманому висунуто підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада в умовах воєнного стану. Зараз він перебуває під вартою, а слідство триває. Зраднику загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Днями Служба безпеки України затримала чергового агента ФСБ, який коригував ракетні удари по Чернігову та готував серію підпалів на об’єктах "Укрзалізниці".

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
Службовці українського проєктного інституту надавали допомогу у відновленні нафтогазового комплексу РФ
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW