Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем

Колишній високопосадовець також оголошений в міжнародний розшук

Печерський районний суд м.Києва. Ілюстративне фото

Джерело: UWN

Стосовно колишнього генерала Служби безпеки України завершили розслідування кримінального провадження. Ексвисокопосадовець обвинувачується в укладені завідомо збиткових угод, які завдали державі збитків на сотні тисяч гривень, а також у шахрайстві та зловживанні службовим становищем, передає пресслужба ДБР.

"Обвинувальний акт направлено до суду", – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці нагадали, що у 2018 році чоловік очолював одне з державних підприємств. І на цій посаді підписав з фіктивним підприємством завідомо економічно невигідний договір на розробку проєктно-кошторисної документації та  документи з його виконання.

Це спричинило тяжкі наслідки державному підприємству, а держава зазнала збитків майже на 371 тисячу гривень.

Потім з вересня 2018-го по травень 2019 року посадовцю безпідставно нараховували премії. А через такі виплати він заволодів понад 460 тис. гривень, які належали підприємству.

Уже у 2019 році фігурант вирішив піти працювати в СБУ. А замість того щоб звільнитися з держпідприємства, чоловік повідомив бухгалтерів підприємства, що його начебто призвали на військову службу до спецслужби. Тому й надалі продовжував отримувати зарплату з установи (приблизно 160 тис. гривень на місяць), і зі Служби безпеки України.

Завдані державі збитки тоді вже сягнули 3,2 млн гривень.

Так, ексгенерал СБУ обвинувачується у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та у зловживанні владою або службовим становищем. Йому світить до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Печерський районний суд Києва заочно обрав експосадовцю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його також оголосили в міжнародний розшук.

Новини за темою: Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук

До речі, правоохоронці викрили схему привласнення коштів на оборонному контракті. Двом посадовцям держпідприємства та їхнім спільникам повідомили про підозру.

Читайте також:
На Кіровоградщині аферист виманив у родичів загиблих воїнів понад мільйон гривень
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом
ДБР завершило розслідування у справі про держзраду Дубінського
У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки"