Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Готель "Україна" у Києві продали за 2,5 млрд гривень

За право власності на актив змагалися три учасники
Готель "Україна"
Джерело: відкриті джерела

Вперше відбулися онлайн-торги у системі Prozorro. На кону – державний готель "Україна", розташований на Майдані Незалежності в Києві. Його продали за 2,5 млрд гривень. Про це повідомляє Фонд державного майна (ФДМУ).

Зазначається, що за право власності на актив змагалися три учасники. Вартість об’єкта приватизації зросла зі стартових 1,048 млрд гривень до фінальних 2,512 млрд гривень. Переможцем аукціону стало ТОВ "ОЛА ФАЙН" зі статутним капіталом 768 тисяч гривень.

Тепер він має 30 робочих днів для сплати запропонованої вартості лота. Далі зобов’язаний виконувати всі встановлені умови приватизації: погасити борги із заробітної плати, перед бюджетом, погасити кредиторські заборгованості, забезпечити соціальні гарантії працівникам згідно з вимогами трудового законодавства, не звільняти працівників готелю протягом шести місяців, зберегти основний вид діяльності підприємства.

Готель "Україна"

Це  4-зірковий готель. Будівля складається з 14 поверхів і має загальну площу 22 481,5 кв. м. Таким чином вартість продажу склала 111 тисяч гривень за квадратний метр, тобто 2,6 тисячі доларів.

Готель розташований в самому центрі Києва – на Майдані Незалежності. Готель "Україна" (у минулому "Москва") – це перша в Києві висотна споруда. Його було відкрито у вересні 1961 року.

Що цьому передувало

У травні на засіданні аукціонної комісії Фонду держмайна України розглянули питання щодо продажу готелю "Україна" в центрі Києва. Комісія обговорила умови продажу готелю та встановила початкову ціну продажу на рівні 1,048 мільярда гривень.

Раніше Фонд держмайна анонсував онлайн-аукціон з продажу готелю "Україна" на 18 вересня, а АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" продаватимуть 9 жовтня.

У липні цього року ФДМ провів у системі "Prozorro.Продажі" онлайн-аукціон з приватизації готелю "Козацький", що розташований на Майдані Незалежності у Києві. Кінцева ціна зросла до 400 мільйонів гривень.

Читайте також:
Журналісти виявили у родичів деяких нардепів елітну нерухомість, куплену під час війни
Фінляндія хоче заборонити росіянам купувати нерухомість, – ЗМІ
Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, – розслідування