Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Фінляндія хоче заборонити росіянам купувати нерухомість, – ЗМІ

Цей крок націлений на захист національної безпеки країни

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Уряд Фінляндії планує заборонити більшості росіян купувати нерухомість у країні для захисту національної безпеки. Про це пише Bloomberg.

Пропозицію 2 вересня представив міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен. Відповідний законопроєкт планують подати до парламенту до кінця року.

"Це засновано на агресивній війні, яку веде Росія, і на її оцінці", – заявив Хяккянен.

За його словами, у документі не вказано точної назви країни, проте закон пошириться на громадян, батьківщина яких "порушила територіальну цілісність, суверенітет і незалежність іншої держави і може загрожувати безпеці Фінляндії".

Він також стосуватиметься юридичних осіб, які "живуть на території такої країни або належать чи перебувають під впливом громадянина чи організації такої країни".

Новини за темою: Росія вирішила змістити кордон із Литвою та Фінляндією в Балтійському морі

Як пише Bloomberg, роками у Фінляндії з'являлися численні повідомлення про підозрілі об'єкти нерухомості, деякі з них мали укріплення з вертолітними майданчиками, збиткові готелі, власниками яких є росіяни. Також ідеться про купівлю нерухомості в місцях, розташованих поблизу об'єктів критичної інфраструктури.

Важливо й те, що в країні вже ухвалено закон, який дозволяє державі втручатися "з міркувань національної безпеки в операції з нерухомістю".

Нагадаємо, раніше уряд Фінляндії заборонив в’їзд легковим автомобілям із російськими номерами. Легкові авто з російськими номерами повинні бути вивезені з країни протягом шести місяців.

З 16 березня поліція Фінляндії отримала повноваження заарештовувати автомобілі на російських номерах. Водії машин з російськими номерами повинні довести своє право на використання машини у країні.

Читайте також:
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
За тиждень РФ застосувала по Україні понад 800 КАБів і майже 300 дронів, – Зеленський