Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Журналісти виявили у родичів деяких нардепів елітну нерухомість, куплену під час війни

Котеджі зокрема належать родичам депутатів із "Євросолідарності" та "Слуги народу"

Верховна Рада України

Джерело: Офіс Президента

У родичів деяких депутатів Верховної Ради знайшли елітну нерухомість, яка була придбана в період повномасштабної війни. Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

До прикладу, у 2022 році дружина народного депутата від "Європейської солідарності" Артура Герасимова оформила на себе маєток і близько 30 соток землі посеред острова в селі Плюти під Києвом. До того ділянка була оформлена на тещу Герасимова – Тетяну Матвєєву.

При цьому зазначається, що в цьому місці заборонено будувати житло.

У декларації Герасимова йдеться про те, що земля і будинок коштували менш ніж 3 мільйони гривень. Однак схожа ділянка в цьому населеному пункті продається в районі 12–14 тисяч доларів, а схожі будинки – від 500 тисяч доларів.

Також у Плютах є великий маєток із тенісним кортом і пляжем, яким із 2023 року володіє син народного депутата Ігоря Палиці Захар. У цьому ж місці землею володіють батько та колишня дружина нардепа. Вартість землі родини в Плютах може сягати 75 млн гривень.

Новини за темою: НАБУ завело справу на заступника директора ДБР, який живе в елітній квартирі за майже 1 млн доларів

Тим часом мати депутата від "Європейської солідарності" Сергія Алексєєва придбала маєток площею понад 1000 квадратних метрів і 75 соток землі в одному з найдорожчих місць Козина. У декларації нардепа вказано, що він сам користується нерухомістю. Журналісти помітили, що схожі будинки в цьому населеному пункті продають від 1–1,5 млн доларів, у той час як матері нардепа він обійшовся в 35 млн гривень.

У новий будинок під час війни також переїхала сім'я депутата від "Слуги народу" Павла Павліша. Він розташований у котеджному містечку "Нова Ходосівка". У середині 2022 року схожі будинки коштували тут по 8 млн гривень.

Там зауважили, що 2023 року на співбесіді в Конституційному суді Павліш не зміг назвати вартість будинку, оскільки, за його словами, землю купував його батько, який згодом і побудував житло.

Раніше ми повідомляли, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура виписала чинному нардепу підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн гривень.

За даними слідства, у 2020–2021 роках народний депутат набув у власність активи загальною вартістю 25 мільйонів гривень – п'ять квартир у Києві, три земельні ділянки в Київській області, два нежитлових приміщення, а також автомобілі Tesla і Mersedes-Benz.

До того ж зазначалось, що за 2022 рік голова парламентської фракції "Слуга народу" нардеп Давид Арахамія задекларував 900 тисяч доларів і 200 тисяч євро готівкою, а також коштовні годинники, ювелірні вироби та нові автівки, які орендує його дружина.

Читайте також:
Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни
Нардеп Одарченко, якого затримували за хабар у крипті, незаконно виїхав за кордон
Готель "Україна" у Києві продали за 2,5 млрд гривень
Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери "Хезболли"